KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (KOKAİN VE HİNTKENEVİRİ) TASARRUFU         

         05.03.2015 tarihinde, Gazimağusa'da A.K.’nin (E-39) kalmakta olduğu ikametgahta polis tarafından yapılan aramada, yaklaşık yarım gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 100 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.       

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) TASARRUFU 
            05.03.2015 tarihinde, Gazimağusa'da, M.A.B.'nın (E-21) kalmakta olduğu ikametgahta ve üzerinde polis tarafından yapılan aramada; yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde tütünle karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış sigaran ve içerisinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 28 adet boş paket bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan A.B. (E-29) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

   

MÜSTAHDEM TARAFINDAN HIRSIZLIK

          01.01.2015-05.03.2015 tarihleri arasında, Lapta’da faaliyet gösteren bir iş yerinde çalışan K.K.(E-33), müşterilerden uçak bileti ve sigorta bedeli olarak tahsil etmiş olduğu toplam 58.441 TL nakit parayı iş yeri sorumlusuna teslim etmeyerek çalmıştır. Adı edilen aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.


HIRSIZLIK
         27.12.2014-05.03.2015 tarihleri arasında, Lapta'da Kılıçaslan Sokak üzerinde, Telekomünikasyon Dairesine ait santralin avlusunda bulunan kullanılmamış durumda bulunan 456 metre uzunluğundaki yeraltı telefon kablosu meçhul şahıs/lar tarafından çalınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

 

HUZUR OPERASYONU  
          05.03.2015 tarihinde, 19.00–21.00 saatleri arasında İskele Polis Müdürlüğü sorumluluk sahası dâhilinde Asayiş ve Trafik operasyonu düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında bölgede faaliyet gösteren  bet ofisi ve kumarhaneler kontrol edilmiştir. Yapılan kontroller sonucu kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam yedi kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Trafik ekiplerinin bölgede yaptıkları kontroller sonucu toplam 175 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen sekiz araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir.

 

 

PGM – BASIN SUBAYLIĞI

Editör: TE Bilisim