Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Kıbrıs Varoluş Mücadelesinde Emeği Geçen 10 kişiye daha madalya ve onur belgesi verdi.

Dernek binasında gerçekleşen törende madalya ve onur belgelerini 28’nci Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu takdim etti.

Törende konuşan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, madalyaları ve onur belgelerini 18 Mart Şehirlerinin anılacağı dönemde vermeyi uygun bulduklarını belirterek, 18 Mart şehitleri için düzenlenecek anma törenlerine katılmak için İzmir’e gideceklerini söyledi.

1 Ocak 1975’de kurulan dernekleri hakkında bilgi veren Ersan, adaya gelen herkesin şehitler müzesi olarak da hizmet veren dernek binalarını ziyaret etmesi gerektiği çağrısını yineledi.

KKTC ve TC’de çok sayıda kişiye madalya verdiklerini de anımsatan Ersan, Varoluş Mücadelesi’ne katkı koyan kişileri onurlandırmaya devam edeceklerini belirtti.

Tümgeneral İlhan Talu’nun takdim ettiği madalya ve onur belgelerini alan isimler şöyle,

“Aziz Altay, Ali Niyazi Fikret, Hakkı Atun, İsmail Bozkurt, Nejat Konuk, Özer Berkem, Dr. Rauf Ünsal, Salih Coşar, Dr. Necdet Ünel, 1963 şehidi Orbay Mehmet Ali’nin madalya ve belgesini kız kardeşi Gülten Pehlivanoğluları aldı ”

Editör: TE Bilisim