Eğitim Seminerinin açılışında İMO Başkanı Seran AYSAL; İMO'nun Yapı Denetiminin yasal mevzuatının ivedi olarak oluşturulması gerektiğini belirtirken; mevzuat boşluğuna rağmen inşaat yapım sürecinin kontrolsüzlüğe terk edilemeyeceğini ortaya koydu ve denetimin kesintisiz ve etkin olarak tüm aşamalarda yapılması gerektiğini belirtti. Yapı denetiminin; projeye uygun, ekonomik ve kaliteli yapıların ortaya çıkmasının yanında, deprem kuşağında olan ülkemiz için can ve mal güvenliği, uzun ömürlü yapılar, çevrenin korunması ve güvenli yapılar üretilmesi açısından öneminin altı çizildi. LTB ile başlayan yapı denetim sürecinin önemini ve pilot uygulamanın adanın tümüne yayılması gerektiğini vurguladı. Açılışta konuşan KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu'da mühendislik hizmetinin mevzuat ile değil fizik ve matematik prensipleri ile yürütüldüğünü belirtti. LTB ile başlayan sürecin ada geneline yayılması için diğer belediye ve kaymakamlıklarla görüşme başlatıldığını ve en erken zamanda tüm adaya yayılmasının sağlanacağı çalışmaların başlatılacağını ve ada'da gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yapıların denetleneceğini belirtir.

Yapı denetimi eğitim semineri pratik ve teorik bilgilerin verildiği beş ana bölümde İMO Yapı Denetimi Eğitim Komitesi üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim Seminerinde; Yapı Denetimi Eğitim Koordinatörü Özgün Akcan “Betonarme Yapılarda Kalıp Sistemleri” , “Betonarme Elemanlarda Doğru Donatı Düzenleme ve Kontrol”, Komite üyeleri Aydın Öztemel “Yapı Denetimi Sürecinde Kontrol Mühendisince Yürütülecek Çalışmalara İlişkin Temel Hususlar” , Nidai Kandemir “Beton Kalitesinin Denetimi” ve Gülcan Kulle Yalınca - Kemal Dirgen Tözer “İnşaat Sahasında İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı” konularında sunumlarını yapmıştır.

Eğitime katılan 50 Üye'ye Seminer sonunda eğitim belgeleri taktim edildi. 
Editör: TE Bilisim