Olay tam olarak erken seçim!

Neden zorlanılıyor; zaman kaybediliyor anlaşılması mümkün değil!

UBP’den Ersan Saner hükümeti kurma görevini iade edince, görev CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a verilmiş.

Şimdi bu defa da Erhürman turlayacak tek tek tüm siyasal partileri…

Zaten UBP bir hafta önce gelmişti.Ve olamayacağına birlikte karar verilmişti.

Şimdi CTP yeniden UBP’ye mi gidecek?

Adres değişince niyet de değişiyor mu? Keramet adreste miydi?(!)

HP’ninCTP ve DP ile kurduğu koalisyonu nasıl bir gecede yıktığını ve memleketi uçurumun eşiğine sürüklediğini daha unutmadık. Üstelik bunun hemen ardından UBP ile hükümet kurduğu ve yine aniden istifaya karar verdiği ortadayken bu formülle gidilmesi de riskli görülmüyor mudur sizce?

Diğer partilerle görüşmek şu an için anlamlı değil zaten. Çeşitli 3’lü veya 4’lü koalisyon formülleri geliştirilecek besbelli. Ki bunlarda da küçüklerin nasıl bir bakanlık isteminde bulunacağından dairelerin paylaşımına; kurumların paylaşımından makamların dağıtımına kadar şekillenmek gerekecek.

Eğer seçim hükümeti değil, icraat hükümeti amaçlı yola çıkılıyorsa bunun şekillenerek icraata başlanması 3-4 ayı bulacak ve seçim tam zamanında yani yasal süresi içinde olacaksa da geriye 7-8 ay kalacak.

Bu sürenin bir kısmının propagandayla geçeceğini düşünecek olursak, icraat için ne kadar zaman kalacağını kestirmek oldukça güç.

Üstelik de pandemi nedeniyle her şeyin ağır aksak ilerlediği veya ilerlemediği zamanlardayız.

***

CTP görevi, bir seçim hükümeti oluşturarakbir an önce seçimleri yapmak ve artık yolumuza bakalım diye almışsa iş başka tabi. Aksi takdirde sadece bir oyalantı olacağını; bu aşamada CTP’nin de seçim öncesi kan kaybedeceği ve seçimlerden daha da yıpranarak çıkması ihtimalinin ne kadar görünür olduğu açıktır.

***

Halen kamuya istihdamların sürdüğü; geçici istihdamların durmadığını duyuyor, görüyoruz.

Hal böyle olunca, işlerin giderek daha da gerileceği ve etik dışılığın her geçen gün üzerimizi kaplayan kara bulutlardan beter olduğun söyleyerek felaket tellalı olmuş olmam sanırım.

***

CTP şimdi tura başlayacak.

15 gün de onu bekleyeceğiz.

Kuramayacak olursa tam bir ay kaybedilmiş olunacak.

Bu esnada zaten UBP kurultay da var! Unutmamıştınız değil mi?

CTP’nin şimdilerde Ersan Saner ile anlaştığını varsaydığımız bir koalisyona kiminledevam edileceği de bu aşamada belli değil!

***

Offf…

Amma karışık iş bu!

Bu bir bilgisayar oyunu olsaydı, her türlü teorinin geliştirilerek tasarlandığı kurgu bir yapı olsaydı bile bu denli çok korelasyon bulunamazdı belki de. Ne kötüdür ki her bir korelasyonun hendikaplarının acısı bizden ve gençlerimizden yani geleceğimizden çıkıyor. Şimdilerde bir tiyatro sahnesi gibi izlediğimiz oyun ne acıdır ki dönüp yine bizleri vuracak.

***

Keşke bunların hiçbir olmasaydı.

Keşke Tatar saraya giderken neler olabileceği önceden hesaplansaydı.

Keşke toplumun içine düşeceği bu durumları bizler bile aşikar izlerken bunlarla mücadele için böylesi zor zamanlarda bu kadar çok zaman kaybedilmeseydi.

Keşke Kıbrıslıtürklerin kaderleri ellerinde olsaydı.

Kendi elimizde olsaydı.

Dr. Çiğdem DÜRÜST