Adamızın kuzeyini bir sömürge gibi yöneten Türkiye hükümet yetkilileri, Kıbrıs basınında haklarında çıkan haberleri yalanlama gereği bile duymaktadırlar.

Her hafta adamızın kuzeyine ziyaretler yapan KIBRIS’TAN DA SORUMLU BAŞBAKAN YARDIMCISI Beşir Atalay, işbirlikçi UBP hükümeti yetkililerine talimatlar verdiğini, UBP kurultayında mahalle mahalle gezip, Sn. İrsen Küçük için destek talebinde bulunduğunu çok çabuk unutmuş görünmektedir.

Adanın kuzeyindeki kamusal alanları kendi yandaşlarına peşkeş çeken, Kıbrıslı Türkler’in dini inancına, ibadetine ve yaşantısına müdahale etmeyi alışkanlık haline getiren TC yetkilileri, yerli basında haklarında çıkan haberleri de yalanlamayı bir marifet saymaktadırlar. Asimilasyon ve entegrasyon politikaları çerçevesinde tam bir sömürge bakanı edası ile her işimize burnunu sokan Sn. Beşir Atalay, işbirlikçi UBP hükümetinin kukla olduğunu ispat etmektedir. Kurultay sonrası işbirlikçi UBP hükümetinin şahsi çıkarlara dayalı koltuk kavgasının devamından rahatsız olan Sn. Beşir Atalay, AKP’nin çıkarlarına hizmet etmekte eksik gördüğü Sn. İrsen Küçük’e talimat verdiğini inkar etmektedir.

Kıbrıs’ın kuzeyini Türkiye’nin arka bahçesi haline getirenler, şimdi bunu inkar ederek dünyayı kandırmaya uğraşmaktadırlar. İnkarınız boşuna Sn. Atalay, sizin Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesine saygınız yok. 1974’ten sonra yarattığınız bu ayrılıkçı düzende uluslar arası hukuğu çiğnediğiniz müddetçe siz sömürge bakanı ve buradaki hükümetler de kukla olmaya devam edecek. Bilesiniz ki, kurdurduğunuz bu ayrılıkçı düzen aynen sizin de dediğiniz gibi “böyle gitmez”. Boşuna yaptıklarınızı yalanlamayın çünkü İslamda en büyük günah yalandır.

Saygılarımızla


Şener Elcil
KTÖS
Genel Sekreteri