Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü. Kazayla ilgili nöbetçi istasyon şefi gözaltına alındı, demir yolu işletmecisi Hellenic Train şirketinin temsilcileri de ifade verdi.

ULAŞTIRMA BAKANI KARAMANLİS İSTİFA ETTİ

Yunanistan’da 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 66 kişinin yaralandığı tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.

Ortadoğu kan gölü: İsrail savaş ilan etti Ortadoğu kan gölü: İsrail savaş ilan etti

Karamanlis, haksız yere ölen insanların anısına istifasının bir “görev” olduğunu söyledi. Karamanlis, “Ne yazık ki (yenileme) çabalarımız böyle bir kazayı engellemeye yetmedi. Böyle trajik bir şey yaşandığında hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyiz” dedi.

“DEMİRYOLU HATTINDA CİDDİ SORUNLAR VAR”

Yunanistan Devlet Demiryolları Makinistleri Başkanı Kostas Yenidunyas, 36 kişinin yaşamını yitirdiği ve 66 kişinin yaralandığı tren kazasının meydana geldiği Atina-Selanik demiryolu hattında “ciddi sorunlar” olduğunu söyledi.

Yunan Radyo ve Televizyonu ERT’ye konuşan Yenidunyas, Atina-Selanik güzergahında güvenlik sistemlerinin doğru çalışmadığını, trafik kontrollerinin de elle yapıldığını belirtti.

Yenidunyas, demiryolu çalışanlarının teknik sorunları birçok kez dile getirdiklerini anlattı.

Editör: Haber Merkezi