UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Fenerbahçe'ye verilen cezanın CAS tarafından onanması ve bundan sonraki süreçle ilgili açıklamalarda bulundular.
Açık Mert Korkusuz gazetesine konuşan Platini, "Biz kararımızı verdik, arkasında CAS onayladı. Ama bu kararların hepsi Türkiye'de savcıların ve mahkemenin verdiği kararlarla beraber verildi. Eldeki delliler çok büyük şüpheler ve bağlantılar gösteriyordu. Bu konuda karar verdik. Biz eğer maç bağlamaya, başka yollara sapmaya izin verirsek futbolu yönetemeyiz. Her şey yazılı bir şekilde kurallarımızda belirtiliyor." ifadelerini kullandı.

"TFF'ye baskı yapamayız"
Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendi kararını verdiğinin altını çizen Platini, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim TFF'ye dönüp bu kararınızı tekrar gözden geçirin dememiz uygun değil. Çünkü ben onların patronu değilim. Gerçeği söylemek gerekirse, 53 federasyon bizim gerçek patronumuz."

Infantino: "TFF kendi vicanıyla hareket edecek"
Infantino da CAS kararı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha büyük bir cesaretle hareket edeceğini düşündüğünü belirtirken, "Çünkü kararlar arasında ciddi farklar var. Bu konuda TFF'ye baskı yapmamız mümkün değil. Onlar kendi vicdanlarıyla hareket edeceklerdir." dedi. 
Editör: TE Bilisim