Amerikan basını, Beyaz Saray'da bu hafta içerisinde Suriye konusunda toplantılar düzenleneceğini ve Suriyeli muhaliflere silah yardımı seçeneğinin de masaya yatırılacağını bildirdi.

CNN'in haberine göre, Obama yönetimi yetkilileri, toplantıların yapılacağını doğrularken, muhaliflere silah yardımı konusunda nihai kararın verilmediğini vurguladı. Ancak yetkililer, ABD Başkanı Barack Obama'nın, "önceden incelemeden geçmiş ılımlı muhalif birimlerin" silahlandırılması fikrini onaylamaya yaklaşmakta olduğunu belirtti.

Beyaz Saray'daki toplantılarda, uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunun da ele alınacağı ifade edilirken, yetkililer, bu seçeneğin hayata geçirilmesinin daha düşük ihtimal olduğunu kaydetti.

Yetkililer, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de toplantılara katılmak için bu hafta Ortadoğu'ya yapacağı ziyareti ertelediğini söylediler.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, "Başkan Obama'nın talimatı üzerine, ulusal güvenlik ekibi, Suriye muhalefetine Suriye halkının temel ihtiyaçlarına karşılık verebilmesine yardım etme ve Esed sonrası bir Suriye'ye siyasi geçişi hızlandıma hedefimizi başarmaya dönük tüm seçenekleri gözden geçirmeye devam ediyor" dedi.

Obama'nın değerlendirmesine sunmak üzere geniş yelpazede bir dizi seçenek hazırladıklarını ifade eden Meehan, Suriye'deki durumun ele alınacağı iç toplantıların rutin olduğu bilgisini verdi.

Meehan, ABD'nin Suriye muhalefetinin kabiliyetlerini güçlendirmenin yollarını aramaya devam edeceğini belirtirken, şu aşamada yeni bir açıklamalarının olmadığını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim