Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen 5. Eğitim Fuarı'na KKTC'den üç eğitim kurumu katıldı.

AA’nın haberine göre, fuarda KKTC'den Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yer aldı.

Kırgızistan'da eğitim alanında danışmanlık hizmeti veren World of Education şirketinin düzenlendiği 5. Eğitim Fuarı'nda Türkiye, ABD, İngiltere, Malezya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Kanada ve KKTC'den yüksek eğitim kurumları stant açtı.

World of Education şirketinin müdürü Boloşbek Abdıjaporov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı eğitim kurumların Kırgızistan'a ilgisinin son yıllarda arttığını belirtti.

Türkiye'den katılan üniversitelerin sayısındaki artışın kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Abdıjaporov, gençlerin ve velilerin yurt dışında eğitimi geleceğe yatırım olarak gördüğünü ifade etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majit Hashemipour, üniversite olarak Kırgızistan'daki eğitim fuarına üçüncü kez katıldığını ve fuarda üniversitenin 11 fakültesini ve 100'e yakın bölümünü tanıtıklarını söyledi. Hashemipour, üniversitede 30 Kırgız öğrencinin okuduğunu, bu sayıyı 70-80'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bahçeşehir Üniversitesi Temsilcisi Cihan Çobanoğlu, Bişkek'teki eğitim fuarına ilk kez katıldıklarını belirterek, "Öğrencilerin ne istediklerini çok iyi bildiklerini ve fuardan çok memnun olduklarını söyledi.

Fuara Türkiye'den İstanbul Kültür Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ve KKTC'den Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi katılıyor.

Editör: TE Bilisim