İsrail televizyonu, Gazze'de ateşkes için "bütün tarafların" anlaşmaya vardığını duyurdu. Ancak ateşkes saatinin henüz belirlenmediği kaydedildi. Öte yandan Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre İsrail televizyonu, 'Gazze'de ateşkes' haberini geri çekti.

Kanal 2 televizyonu, ismini vermediği bir yetkiliye dayandırdığı haberde, İsrail ve Hamas’ın ateşkesin temel prensiplerinde anlaştığını bildirdi.

Haber daha İsrail hükümeti ve Hamas tarafından doğrulanmazken, haberde ayrıca tarafların ateşkesin süresi üzerinde henüz karara varmadıkları da belirtildi. İsrail televizyonu ayrıca anlaşmaya Mısır’ın aracılık yaptığını da açıkladı.

CİHAN HABER AJANSI: İSRAİL TELEVİZYONU ATEŞKES HABERİNİ GERİ ÇEKTİ

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, Gazze'de ateşkes için Hamas ve İsrail arasından anlaşma sağlandığını açıklayan İsrail'in Kanal 2 televizyonu, daha sonra bu haberini geri çekti.

İSRAİL YARDIM ARACINI VURDU: 2 ÖLÜ

Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyinde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir aracı hedef aldığı, saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordu birliklerinin, UNRWA'ya ait bir aracı hedef aldığını belirtti. Kudra, saldırıda araçta bulunan Filistinli doktor Beşir el-Hicar ile kardeşi Semir'in hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kudra ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 10 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü bugün, 7 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölenlerin sayısının bin 158'e yükseldiğini, 7 bin kişinin de yaralandığını açıklamıştı. 
Editör: TE Bilisim