Alithia gazetesi “İkinci Dilim Sorunsuz Şekilde” başlığıyla aktardığı haberinde, Euro Grubu’nun; Güney Kıbrıs’ın mali sorunlarını çözmede sağladığı ilerlemeyle ilgili teşvik edici mesajlar vermesine rağmen, henüz birçok zorluk ve belirsizliklerle karşı karşıya bulunduğunu vurguladığını yazdı.

Gazete, Euro bölgesi maliye bakanlarının, Güney Kıbrıs ile ilgili yazılı açıklamasında, Troyka’nın Güney Kıbrıs’ın uyum sağlama programıyla ilgili ilk değerlendirmesinin olumlu olmasını selamladığını ve Rum makamlarının, finans sektörünü istikrarlı hale getirmek için etkin adımlar attığını belirttiğini kaydetti.

Habere göre, Euro bölgesi maliye bakanları ayrıca, kısıtlayıcı tedbirlere de değinerek, Güney Kıbrıs’ın finansal sisteminin içerisinde bulunduğu sıra dışı durum nedeniyle hayata geçirilen sıkı tedbirlerin de gevşeyeceğinden bahsetti.

Güney Kıbrıs’ın, bütçe açığının 2016 yılına kadar azaltılmasına yönelik atmış olduğu adımları da selamlayan Euro bölgesi maliye bakanları, “Kıbrıs Bankası’nın” 30 Temmuz tarihinde ıslah statüsünden çıkmış olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Euro grubu maliye bakanları, Rum makamlarının kooperatifler dışında diğer finansal kuruluşlarının sermayelerinin yeniden yapılandırılması için inisiyatif üstlendiğini de vurguladı.

RUM MERKEZ BANKASI YÜRÜTME KURULU’NA SEÇİLEN 2 RUM VE 1 RUS ÜYLEİKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Gazete, bir diğer haberinde ise, Rum Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen 2 Rum ile 1 Rus’un, üyelikten ihraç edildiği bildirdi.

Haberde, “uygunluk testini geçemedikleri” gerekçesiyle ihraç edilen Rumların isimleri Konstandinos Katsaros ile Adonis Papakonstandinu olarak aktarılırken, bahsi geçen Rus’un ismine yer verilmedi. 
Editör: TE Bilisim