Fitch, ABD'nin şuandaki politik çıkmazı sona erdirecek kararın alınacağına ve ABD borç tavanının yükseltileceğine inanmaya devam ettiği belirtilerek, "Bununla beraber ABD Hazinesi olağanüstü önlemler alarak 17 Ekim'de sadece 30 milyar dolarlık nakit dengenin kalacağını açıkladı" ifadesi kullanıldı.

Raporda, Hazine'nin 17 Ekim tarihinden sonra sınırlı kapasiteyle ödeme yapmaya devam edeceği ama devlet gelirlerinde volatiliteye ve gider akışına maruz kalacağı uyarısında bulunularak, "ABD borç tavanını yükseltmede başarısız olursa ve hazine tahvillerinde borcunu ödeyemezse bu duruma reaksiyon gösterebiliriz" denildi.

Federal hükümetin, hizmet alanında çalışanların ve üreticilerin maaş ödemelerinin geciktirilmesinin, Fitch'in reyting görünümünde sorun teşkil etmeyeceğinin aktarıldığı raporda, "Yine de söz konusu durum ABD'nin kredibilite algılarına zarar verir. Eğer öncelik verilmemiş borçlarda ödeme gecikmeleri geniş bir alana yayılırsa, bu durum ABD hükümetinin mali sıkıntı sinyali göstermesinin yanında negatif reyting sonuçlarına da neden olabilir. Ayrıca bu durum ekonomide hasar bırakan etki oluşturur" değerlendirmelerine yer verildi. 
Editör: TE Bilisim