İsrail'in Gazze'de yaklaşık bir ayda öldürdüğü 11 BM personeli ile geçen yıllarda, 12'si Suriye'de ve 1'i Batı Şeria'da olmak üzere çatışmalarda hayatını kaybeden 13 UNRWA personeli için anma töreni düzenlendi.

New York'taki törende, bir dakikalık saygı duruşuyla Genel Merkez önünde sadece BM bayrağı asılı bırakılarak yarıya indirildi.

Gazze'deki UNRWA okulları ve diğer binaları, İsrail'in saldırılarını sırasında 270 bin yerinden olmuş Filistinli için geçici sığınak olarak kullanılırken, saldırılarda üst üste İsrail bombardımanına maruz kalmıştı. Saldırılar sonucunda, yüzlerce masum Filistinli siviller dışında, 11 UNRWA
personeli hayatını kaybetmişti.

GAZZE'DE ÖLDÜRÜLEN BM PERSONELLERİ

BM'den yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden, eğitim, sağlık ve güvenlik görevlilerinden oluşan 11 BM personelinin isimleri şöyle:

Öğretmen Fatma A. Rahim Abu Amouna (54), Öğretmen Inas Shaban Derbas (30), Öğretmen Mohammed A. Raouf Al-Dadda (39), Çevresel Sağlık Çalışanı İsmail A. Qader El-Kujk (53), Öğretmen Farid Mohamed Mohamed Ahmed (50), Okul Müdürü Ahmed Mohamed Mohamed Ahmed (51), Sosyal Hizmet Görevlisi Munir İbrahim El Hajjar, İşçi Medhat Ahmed Al Amoudi (53), Okul Görevlisi Abdallah Naser Khalil Fahajan (21), Güvenlik Görevlisi Adel Mohammad Abu Qamar ve Güvenlik Görevlisi Hazim Abdelbasit Abu Hellal.
Editör: TE Bilisim