KKTC İstatistik Kurumu’nun Tüketici Fiyatları Genel Endeksi’nde, bir önceki aya göre yüzde 3,39, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 39,45 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,45 değişim yaşandı.

Ana harcama grupları itibariyle bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 16,69 ile lokanta ve oteller ana grubunda gerçekleşti.

KTTO, hayat pahalılığı ile mücadelenin ücret artışları üzerinden yapılmasını eleştirdi
KTTO, hayat pahalılığı ile mücadelenin ücret artışları üzerinden yapılmasını eleştirdi
İçeriği Görüntüle

Giyim ve ayakkabı ana grubunda yüzde 5,91, haberleşme ana grubunda yüzde 4,74, çeşitli mal ve hizmetler ana grubunda yüzde 4.,00, eğlence ve kültür ana grubunda yüzde 3,85, sağlık ana grubunda yüzde 3,5, ulaştırma ana grubunda yüzde 2,12, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar ana grubunda yüzde 1,07, gıda ve alkolsüz içecekler ana grubunda yüzde 0,92, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri ana grubunda yüzde 0,24, eğitim ana grubunda yüzde 0,22, alkollü içecekler ve tütün ana grubunda yüzde 0,03 artış yaşandı.

Bir önceki aya göre, endekste kapsanan 508 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında artış, 95 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında ise düşüş oldu.

En yüksek fiyat artışı gösteren ilk üç mal veya hizmet; yüzde 50 ile okul servis ücreti, yüzde 44,55 ile cilt ve deri hastalıkları ile ilgili ilaçlar ve yüzde 39.,37 ile salatalık oldu. En yüksek fiyat düşüşü gösteren ilk üç mal veya hizmet ise; yüzde 49,67 ile çiçek lahanası, yüzde 41,34 ile sarımsak ve yüzde 35,54 ile patlıcan oldu.