Hükümet nasıl kurulursa kurulsun zaten seçime gidilmeyecek mi?

O zaman hadi seçim hazırlığı yapalım.

***

Cumhuriyet Bayramı’nı dahi hükümetsiz geçirecek kadar dengemizi ve prensiplerimizi yitirmiş olduğumuza inanmak mümkün değil!

***

Alınacak kararlar bekliyor!

Bir devleti devlet yapan yüzlerce iş var beklemekte olan!

Hükümet yok, meclis de yok. Yasama çalışmalarını durdu. Sürüş ehliyetleri bekliyor. Kamu Hizmeti Komisyonu’nın pek çok işi bekliyor. Yakında yürütme de alt üst olacak. Dahası hükümet olmadığı için asgari ücret komisyonundan 13. maaşlara kadar pek çok mesele de beklemeye başlayacak.

Anlayacağınız işler pandemi için 45 günlüğüne kapatıldığımızda bile bu denli hareketsiz değildi memlekette.

Devam eden rutinler de kısa bir süre içinde tıkanmaya başlayacak. Bunun dünyada eşi benzeri var mıdır diye araştırmaya korkuyorum. Modern toplumların hiçbirinde olmaz da belki ilkel veya çok çok az gelişmişlerde vardır bu türden akıl almaz aksamalar.

***

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra HP’nin ona yaktığı yeşil ışıkla umutlanmıştı. UBP de umutlanmıştı. UBP içinde de HP içinde de bazı kişiler ne acıdır ki memleket ihtiyacından ziyade kendi kapacakları koltukların sevdasına kapılıp sarhoşlukla tüm gün telefonları kulaklarından düşmüyordu.

Umutlar inanılmaz şekilde tükenirken CTP doğru bir sorumluluk göstererek zaman çalmadan bu işin olmayacağını söyleyebildi. Bu ortamda önemli bir sorumluluktu doğrusu…

Tüm siyasi partilerle yapılan pazarlıklar içinde UBP’nin azınlıkta ya da diğer fikirlerde TDP ile hiç temasa geçmediğini veya geçtiysedebunun hiç konu edilmediğini dilerim sizler de farkettiniz.

Ve işte sonuç.

Azınlık hükümeti ve güvenoysuz bir seçim hazırlığı.

Yaşanılan yıkımlar yetmezmiş gibi şimdilerde bir de bunun yıkımını yaşıyor toplum.

HP nasıl etkilenecek bu uzlaşılmamış bakanlıklar öyküsünden?

Ya UBP…

UBP ve HP için zor olacak 2021 seçimleri. Hem de çok.

Yaşananlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi dedikoduları ve TC ile protokollerin tümünün yarım kalmasından kaynaklanan eksiklikler, başarısızlıkların artarda dizildiği koca bir liste yarattı.

Halk da bunun farkında.

Sığınılabildiği kadar pandemi ardına sığınılsa da mazaretlerin yetersiz olduğu açıkça belli oldu.

Kısacası Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda sürüş ehliyetlerinin yenilenmesine ve ehliyet sınavlarının gerçekleştirilemeyecek olmasına neden olan yasaya ait tüzüklerin yapılamamış olma nedeni pandemi değildir. Öyle değil mi?

İki sebebi olur bu türden icraatsızlıkların.

  1. İş bilmezlik
  2. Savsaklama

***

Erken seçim gelsin mi gelmesin mi sorusunda da cevap var mı diye sorun!

Söyleyecek sözüm yok.

Çünkü seçimde siyasi etik dışılıklara dair söylentilerle ilgili kor ateş hala insanların zihinlerini kavururken nasıl olacak da dinecek ve yolumuza devam edeceğiz.

Akıl bulandıran birçok gerçekle alakası olmayabilecek söylentiler, oy çalmalar/satın almalarla geçilecek yolda daha belki bir çok vekilin kafasında siyasal parti değişiklikleri bile olacak.

Her şey yeniden yapılanıyor olsaydı amenna da yine kişisel çıkarların öne geçeceği düzenden bahsettiğimiz bu iş bizleri daha uzunca bir süre sarsmaya devam edeceğe benziyor. Ardından bütçe görüşmelerinin yokluğu daha birkaç ay önce çözülen TC’yle aramızdaki para akışı düzensizliklerinden nefes almaya başlamışken şimdi bütçe sorunlar yumağına gömüleceğiz.

Oysa sosyal devlet sürüyor. Sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, bayındırlık, çiftçilik, hayvancılık, ticaret sürmeli…

Ama nasıl!

***

Her sabah yeniden kaosa uyanmak tam olarak işte budur!

Mimarlarına koca bir AFERİN de bizden gelsin!

Dt. Çiğdem DÜRÜST