Fransız istihbaratı ve polisleri Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının faillerini bulmak için harekete geçti.

Paris'te Kürt Enformasyon Ofisi'nde öldürülen 3 PKK'lı kadınla yakınlıkları oldukları iddia edilen 2 kişi, Fransız polisi tarafından gözaltına alındı.

Fransa'nın yüksek tirajlı bulvar gazetesi Le Parisien, Fransız haber ajansı AFP'ye dayandırdığı haberinde, gözaltına alınan iki kişiden birinin 1974, diğerinin 1982 olduğunu ve öldürülen PKK'lı 3 kadına yakın kişiler olduğunu iddia etti. Haberde, gözaltına alınan kişilerden birinin öldürülen Sakine Cansız veya Fidan Doğan'ın şoförü olabileceği de iddia ediliyor. Haberde gözaltıların, sağlam ipuçlarına dayandığı ifade ediliyor.

Bu sabah Türkiye'de yayın yapan bir gazete de buna benzer bir habere yer vermiş, fakat Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker, polisten kendilerine bu yönde herhangi bir bilginin ulaşmadığını söylemişti. Ülker, kendilerine ulaşmadığı gibi infaz sonucu hayatını kaybeden 3 kadının ailelerine bilgi verilmesi gerekirken, onlara da bu konuda her hangi bir bilgilendirme yapılmadığını kaydetti.

ÖRGÜT İÇİ İNFAZ OLABİLİR İDDİASI

Hem uluslararası basında hem de Türkiye'de olay meydana geldikten sonra iç hesaplaşma olabileceği yönünde haberler yapılmış ve Sakine Cansız'ın daha önce PKK'nın bazı liderleri ile ters düştüğü hatırlatılmıştı.

İç hesaplaşma ihtimalinin yanı sıra BDP ve bazı yayın organları da olayın derin devlet tarafından yapılmış olabileceği ihtimalini öne sürmüştü. İki fikri de ortaya atanların anafikri 3 PKK'lının öldürülmesindeki temel amacın barış sürecinin baltalanmaya çalışılıyor olmasıydı.
Editör: TE Bilisim