17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 15. yıl dönümü nedeniyle saat 03.02’de anma töreni düzenlendi.

Yalova'da depremin yıl dönümü nedeniyle vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren depremde yıkılan binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı'nı akın etti. Depremde hayatını kaybeden kişilerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bırakan vatandaşlar, anıt içinde bulunan fotoğraf sergisini de gezdi.

Törende Yalova İl Müftülüğü görevlileri tarafından dualar okundu, ilahiler söylendi.

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği de Cumhuriyet Meydanı ve Deprem Anıtı arasında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Törende katılımcılara lokma ve helva ikram edildi.

Gölcük'te anma töreni

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Gölcük'te saat 03.02'de anıldı.

Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, 17 Aralık 1999'da, Marmara Depremi'nin meydana geldiği saat 03.02’de saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitirinlerin anısına çelenk bırakıdı, denize karanfiller atıldı ve dualar edildi.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, yaptığı konuşmada, 17 Ağustos 1999'da merkez üssü Gölcük olan büyük bir felaketin yaşandığını belirterek, aradan geçen 15 yıl içinde maddi yaraların sarıldığını fakat manevi olarak acıların hala taze olduğunu söyledi.

Bir daha böyle acılar yaşamamak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu yüzden depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olduklarını kaydetti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de Marmara Depremi'nde yaşamlarını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade ederek, depremi hiçbir zaman unutmadıklarını, unutturmayacaklarını vurguladı.

Saat 03.02'de tatbikat

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anısına, depremin meydana geldiği saat 03.02'de başlayan tatbikat gerçekleştirdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen program, Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saatler 03.02'yi gösterdiğinde başlatılan tatbikatta, önce deprem ikazı verildi. Arama ve kurtarma ekibindeki 42 personel, 14 araçla evlerinden alınarak senaryo gereği oluşturulandeprem bölgesine getirildi. Tatbikatta, arama ve kurtarma köpekleri de görev aldı. Enkaz altında kaldığı bildirilen 4 kişi, cihazlarla ve köpeklerle arandı. Yaralı oldukları tespit edilen depremzedeler, bulundukları yerden çıkarılarak sedyeye konup hastaneye gönderildi. 
Editör: TE Bilisim