Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD ve NATOarasında gerilime neden olan S-400 füzelerinin satın alınmasıyla ilgili Rusya ile imzaların atıldığını açıkladı. ABD ve Almanya başta olmak üzere batıya sert mesajlar veren Erdoğan, “Tehditlerle Türkiye’yi korkutacağınızı zannediyorsanız, kendinizin çok daha büyük bedeli göze almanız gerekir. Siz kime çattığınızı bildiğinize emin misiniz?” diye konuştu. 
Ak Parti grubundaki konuşmasında parti içine yönelik de mesajlar veren Erdoğan, 2019’un kırılma noktası olduğunun altını çizerek, “bedeli ödenmeyecek yanlışlara tahammül gösterilmeyeceğini” söyledi.
Körfez turundan önceki akşam dönen Erdoğan, partisinin grup toplantısında hem uluslararası kamuoyuna hem de parti içine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, şunları söyledi: 
MÜSLÜMANLAR KENETLENMELİ: Ülkemizin bölge ülkeleri ve halkları nezdinde müstesna bir yeri var. Ülke olarak kardeşlerimiz arasında yapay sorunlar nedeniyle gerilim yaşanmasını arzu etmiyoruz. Zira bu tür krizler sadece bölgenin geleceğine dair kirli planları olan, kan ve göz yaşından beslenen çevreleri memnun ediyor. Müslümanların artık kavgaya değil dayanışmaya, birbirine daha çok kenetlenmeye ihtiyacı var.
ARAPLAR BİZİ ARKADAN VURDU YALANI: Geçmişte ders kitaplarında kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca, zihinlere kazınmış olan, ‘Araplar bizi arkadan vurdu’ yalanını artık bir kenara bırakmanın zamanı gelmiştir. bugün ülkede, devlete ve milletimize karşı savaşan PKK, FETÖ, DHKP-C ve DEAŞ gibi terör örgütleri yüzünden nasıl toplumun belli kesimlerini toptan suçlayamazsak 1. Dünya Savaşı yıllarında birtakım yanlışlar yüzünden tüm Arapları da itham edemeyiz. 
SAVUNMA SANAYİNDE KİMSEYE İHTİYACIMIZ KALMAYACAK: Bu tür hamlelerle köşeye sıkışmak bir yana savunma sanayisi gibi stratejik alanlarda kendimizi tarihimizde hiç olmadığı kadar geliştirme imkanı bulduk. ‘Kötü komşu insanı mal sahibi eder’ derler ya. Çözmek üzere olduğumuz birkaç kritik mesele daha var. Onları da hallettiğimizde artık temel savunma sanayisi alanlarında kimseye ihtiyacımız kalmayacak.
S-400’LERİ ÜLKEMİZDE GÖRECEĞİZ: Bir ülke kendi güvenliği ile alakalı tüm imkanların en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır. Hele hele ortak üretim imkanı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak, alamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız. Yıllardır bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300’leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400’leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz.

Editör: TE Bilisim