Ülkede siyasi sorunların dışında yaşanan en büyük sorun elektrik sorunudur. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan fırtınalı günlerden sonra halen elektrik sorununun çözümlenmediğini görüyoruz. En büyük eksiklik olan alt yapıdan kaynaklanan soruna halen KIB-TEK köklü çözüm bulamadı.
Peki KIB-TEK’i aşan sorun ne?

Halen birçok bölgede sokak lambaları yanmıyor. Halen giderilemeyen bu sorun yeni yıl üzeri halkı oldukça endişelendiren bir durum. Yani 2013’ü geride bırakacağımız ve 2014’e gireceğimiz Salı gecesinin elektriksiz bir şekilde geçmesi de olası.

Fırtınadan arızalanan sokak lambalardaki sorun halen çözümlenememiş ve bazı bölgelerimize de geceleri elektrik verilemiyorsa bunun sorumlusu kimdir? Santraldeki ana trafodan kaynaklandığı belirtilen arızanın bugün halen giderilememesinin sebebi nedir? KIB-TEK mi, Hükümet mi, yoksa halen KIB-TEK’e borcunu ödemeyen Belediyeler, iş insanları ve devlet kurumları mı?

Ben Kıb-Tek’in kendi ayakları üzerinde durarak bu sorunları giderebilmesini bekleyenlerdenim.

Bazen sahip olduklarımızı kaybederken, kaybetmemek adına neler feda etmemiz gerektiğini farketmeyenlerdeniz.

Bu nasıl olacak bilemem ama KIB-TEK kimseye muhtaç olmadığımızı ve kendi kendimize yetebileceğimizi bizlere de Türkiye’ye de kanıtlamalıdır.

Şuan elektriğe yapılan %30’luk zama isyan etsek de, eğer bu KIB-TEK’in kurtuluşu içinse ben %30 değil %40 zamlı elektrik faturası ödemeye razıyım.

Elektriğe yapılan bu zam KIB-TEK’in kurtuluşu içinse herkes elini taşın altına koymalıdır. Bugün KIB-TEK çalışanlarının verdiği savaş bunun uğrunadır. Yani sahip olduklarımızı kaybetmektense zamlı faturalara razı olmalıyız.

Ülke olarak kaybettiklerimize baktığımız zaman milli servetlerimize dahi sahip çıkamayan bir toplum olduğumuzu çok net görebiliriz.
Sosyal medya üzerinden elimizden kaybettiklerimizin savaşını verirken, ahkam keserken, diretirken, hakkımızı savunurken veya feryat ederken güçlü olduğumuzu gösterebiliyorsak sanal ortamın dışında da bunu hissettirebilmeliyiz. Ama malesef bizler toplum olarak sosyal medyada güçlendik. Sesimizi sanal ortamda çıkarmanın kimseye fayda sağlamayacağını halen anlamadık sanırım. Sanal dünya kaybettiklerimizi bize kazandırmaz.

Vatandaş tüm yükümlülüklerini yerine getirmek için canla başla çalışıp, elektrik kurumuna borcunu ödüyorsa devlet de, belediyeler de, iş insanları da, üniversiteler de kısaca KIB-TEK’e borcu olan herkes elektrik borçlarını ödemelidir. Halktan tahsil edilen elektrik faturaları ile yol alınmaz. Esas borçlarını ödemesi gereken kişiler elektrik kurumuna dünya kadar borç takan kurumlar, üniversiteler, belediyeler ve iş insanlarıdır. Belki bu şekilde KIB-TEK kurtulur.

Yeni yıl ışıklandırmalarının da gündemde olduğu bugünlerde tercihim yeni yıl havasının esmesi yani her yerin ışıl ışıl olmasıdır. Yeni yılı Güney’de ya da televizyonda hissetmek istemiyorum. Yeni yılı bire bir yaşamak o havayı koklamak isteyenlerdenim. Matemdeymişiz gibi karanlık sokaklar, çemberler, ana yollar görmek istemediğimi de blirtmek isterim. 7 gün kala yeni yıl havasını koklamak halkımızın da hakkı. Ekonomik krizden etkilenen birçok belediyemiz yeni yıl süslemesinden kaçınsa da Gönyeli, Girne ve Gazimağusa belediyelerimize bize bu havayı soluklattırdıkları için teşekkür ederim. 7 gün 7 gece yanacak olan ışıklar kimsenin batmasına neden olmaz.

Aydınlatma ücretini her ay ödeyen halkın, yeni yıla ışıklar içinde girme hakkı var sanırım.