Rum Tiyatro Örgütü’nün (THOK), çalıştığı tiyatro oyuncularına “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin denetiminde olmayan bölgelerde sahnelenecek oyunlara katılma zorunluluğu” maddesi de bulunan sözleşme imzalattığı haber verildi. 
Alithia’nın haberine göre, konuyu Rum Meclisi Denetleme Komitesi’ne götüren Dayanışma Hareketi Milletvekili Mihalis Yorgallas, oyunculara imzalatılan sözleşmelerdeki bu zorunluluk konusunda ilgili bakandan izahat istedi. 
Yorgallas, THOK’un KKTC’de hangi oyunları sahneleyeceğini, bunların hangi statüde ve hangi prosedürlerle gerçekleştirileceğini ve KKTC’nin bu gösterilerdeki rolünün ne olduğunu da sordu. 
Gazeteye göre, yetkili bakan bu sorulara cevap vermedi ancak adı açıklanmayan THOK yetkilisi, sözleşmede yer alan “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin denetiminde olmayan bölgeler” ifadesiyle sadece  KKTC’deki tiyatroların ifade edilmediğini söyledi.
Habere göre, yetkili, “Dipkarpaz ve İngiliz üslerinin denetimi altında bulunan Kuriu Tiyatrosu gibi mahsur bölgeler için de geçerli” dedi
THOK’un önceki yıllarda Salamis Antik Tiyatrosu’nda “Antigoni” ve “İppolitos” isimli iki eseri sahnelediğini ve bazı kesimlerden tepkiler de aldığını hatırlatan gazete, THOK yetkilisinin, bu oyunların özel durumlar olduğunu, toplumlar arası işbirliği çerçevesinde ve belirli gerekçelerle gerçekleştirildiğini söylediğini de ekledi. 

Editör: TE Bilisim