Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Çanakkale’ye “eğitim, kültür gezisi” adı altında düzenlenen geziyi eleştirdi ve Türk tarihinde bir kahramanlık destanı olan Çanakkale savunmasının, dini propagandaya alet edildiğini savundu.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan kültürünü İslam diye Türkiye halkına sunan anlayışın, ‘’bizde ne varsa sizde de olacak’’ ilkesi temelinde, laik, demokratik Kıbrıs Türk toplumunu dönüştürme çabalarına hız verdiğini” ileri sürdü.

Kuran kursları ile eğitime el atıldığını ifade eden Elcil, Çanakkale gezisinde gidilen yerlerde bilimden uzak, yobaz konuşmalar, ilahiler, Arapça’yı yücelten etkinliklerin kameralara yansıyan belgeler olduğunu; bu olayların çocuklar ve onların velileri tarafından basına yansıtıldığını kaydetti.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil açıklamasında şu iddialarda bulundu:

“Konu TC Elçiliğinin paralı kalemleri ve Suudi Arap politikalarını geçim yolu olarak gören çevrelerce yalanlansa da her şey ortadadır ve giden bazı gruplara bilinçli olarak çeşitli uygulamalar yapıldığı açıktır.

Suudi Arap kültürünün İslam dini olarak T.C’ye uyarlanması projesi ve dinin siyasete alet edilmesi Çanakkale gezisinin özünü oluşturmaktadır. Çocukların beyinlerini yıkamaya yönelik Suudi Arap propagandalarından velilerimizin, çocuklarını korumaları gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın uygulamalarının Suudi Arap propagandasının etkisinde olduğunun  açık olduğunu öne süren Elcil, “tüm bu yaşanan gerici, yobaz girişimler karşısında Özdemir Berova’nın suskun kalmasının temel nedeni; Suudi-AKP işbirliğinin taşeronu olmasından kaynaklıdır” iddiasında bulundu.

Baskılara boyun eğip Suudi Arap propagandasının maşası olan UBP-DP Hükümeti ve başta Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın mecliste ettikleri laik, demokratik olma ve Atatürk ilkelerine bağlı kalma yeminine aykırı hareket eden sahte milliyetçi ve sahte Atatürkçü olduklarını savunan Elcil, “ülkemizi şeyhler, dervişler, müritler ve tarikatlar ülkesi yapmak isteyen bu yobaz anlayışa karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi vurgularız” dedi.

Editör: TE Bilisim