YDÜ’den verilen bilgiye göre, MDTO heyeti ile Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Ayaz, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’u ziyaret etti.

Ziyaretin çok verimli geçtiğini belirten Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, denizcilik alanındaki seçkin kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etmenin öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Önümüzdeki dönemde MDTO ile hem Mersin için hem de KKTC için çok önemli ve kapsamlı faaliyetlerde bulunacaklarını kaydeden Koldaş, “Mutabık kaldığımız projelerden bir kaçını gerekli yazışmaları tamamladıktan sonra duyuracağız” dedi.

LOKMANOĞLU: “MERSİN İLE KUZEY KIBRIS ARASINDA BAĞI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise Türkiye’deki iki denizcilik odasından biri olarak KKTC’de gerçekleştirdikleri toplantı ve görüşmelerle Mersin ile Kuzey Kıbrıs arasındaki bağın güçlenmesini sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Enstitü ile Oda arasında bir işbirliği anlaşması imzalanması ve bilim, ekonomi, sanat ve eğitim alanlarında kısa, orta ve uzun vadeli projelerin bir protokol çerçevesinde hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı kaydedildi.
Editör: TE Bilisim