"Babam yaşında, özgün bir şahsiyetin, kutlu yalanlarına maruz kalmak, en hafif tabiriyle şaşırtıcı ve öfkelendirici.

Dağarcığımdaki en kıymetli baba nasihati, "birinin yüzüne söyleyemediğini arkasından asla söyleme"dir. Bile isteye yalan söylemek, şehvetli ve gazaplı bir günahtır. Kıymetli baba nasihatlerinden bir diğeri de şudur: "Yalanı hiçbir şey örtemez, hafif bir esinti, yalanı açık eder".

Özgün Kutalmış'ın sistematik bir profesyonel yalancı gibi davranmasını, ne tür bir şehvet ve gazaba yenik düşme halinin motive ettiğine ilişkin bir şey demeyeceğim. Özgün Kutalmış'ın geçmişi, karakteri ve kişiliği ile ilgili de bir şey demeyeceğim.

Bir aydır kâh ima ederek, kâh adımı kullanarak bir kez Afrika Gazetesi'nde, 2 kez de kendi Facebook sayfasından hakkımda yazdığı yalanlara, öfkem dindiğinde cevap veremeye karar vermiştim.

Az önce Fecabook'ta yalanlarını derli toplu, mükerrer şekilde yeniden yayınladı.

Ahmet Arif'in kendi sesinden en sevdiğim şiirini dinlemeye başlayınca, Özgün Kutalmış'ın mükerrer sistematik yalanlarına duyduğum öfke, makul bir seviyeye düştü.

Allah uzun ömür versin, Özgün Kutalmış'ın başkaları hakkındaki veciz yalanlarından utanmadığı gibi, benim hakkımdaki yalanlarından da utanamayacağını biliyorum. Bunu bilmek, gerçekten çok üzücü. Yine de mazallah izi kalır, kızlarıma bırakacağım miras hanesine kayda geçer diye, kendisiyle ilk ve son kez muhatap alacağım. Yalanlarla ilgili vaziyetin izahı şudur:

1. Cumhurbaşkanı Akıncı'nın "baş danışmanı" değilim. Bu, Özgün Kutalmış'ın ilk yalanıdır. 
2. 31 Mart 2016 Perşembe günü itibarı ile YDÜ'de öğretim görevlisi değilim. Yasaların hilafına, çifte gelirli kamu çalışanı olduğum Özgün Kutalmış'ın ikinci yalanıdır.
3. 31 Mart 2016 Perşembe günü, 1999 yılından bu yana yöneticisi olduğum şirketimdeki idari görevimden ayrıldım. Yasaların hilafına, çifte gelirli kamu çalışanı olduğum Özgün Kutalmış'ın üçüncü yalanıdır.
4. Turizm Bakanlığı'ndan değil geçtiğimiz geçtiğimiz günlerde, geçtiğimiz aylarda dahi tam 200.000 TL'lik ihale almadım. Bu, Özgün Kutalmış'ın dördüncü yalanıdır.
5. Yıllardır banka çeklerini ihalesiz basıldığı da yalandır. Bu ticari hizmet, bir ticari işletme olarak, Bankalar Birliği'nin 2010 yılındaki ihalesini en düşük teklifi vererek imzalanan sözleşme ile verilmeye başlandı. Bu, Özgün Kutalmış'ın beşinci yalanıdır.
6. Piyango biletleri İdare'nin talebi üzerine topladığı yazılı teklifler arasında yapılan değerlendirme sonucu verilen karar ve yapılan sözleşme ile üretiliyor. Bu, Özgün Kutalmış'ın altıncı yalanıdır.
7. Sosyal Sigortalar Dairesi ile 28 Nisan 2016 Perşembe günü itibarıyla çalışanların eksik yatırımları ile ilgili mahkemelik bir durum yoktur. Bu, Özgün Kutalmış'ın yedinci yalanıdır.Sosyal Sigortalar Dairesi'ne, yasal düzenleme kapsamında yapılandırılan ve taksitlendirilen yatırımlar vardır.

Ahmet Arif'in en sevdiğim, kendi sesinden sık sık dinlediğim şiirinin en sevdiğim yeri hangisi, demeden nokta koymayacağım:

"Dört yanım puşt zulası, 
Dost yüzlü, 
Dost gülücüklü 
Cıgaramdan yanar. 
Alnım öperler, 
Suskun, hayın, çıyansı. 
Dört yanım puşt zulası, 
Dönerim dönerim çıkmaz. 
En leylim gecede ölesim tutmuş, 
Etme gel, 
Ay karanlık..."

Editör: TE Bilisim