‘Yeni Bakış’ adlı gazetenizin,  19.06.2017 tarihli ve 907 sayılı nüshasının, manşetinde yer alan  “ŞAHİN’İ KİM KORUYOR” haber ve 6’ncı sayfasında yer alan aynı başlıklı haber içeriği ve aynı gün  http://www.yenibakisgazetesi.com/sahin-i-kim-koruyor/22512/ linkinizde haber yapılan aynı başlıklı yazıda, müvekkilimiz Veysel Şahin’in isminin yanlı, ön yargılı ve kamuoyunu yanıltıcı şekilde okuyucuya sunulması esefle karşılanmıştır.

Bu haber içeriği, yukarıda bahse konu hususlara ilaveten, yargılaması halen görülmeye devam eden Ceza Davası’nın, daha önce tekzibi yapılan ve hukuki süreci devam eden bir gazete haberini kaynak alarak, müvekkilimizin bilgisi dışında, gerçeği yansıtmayan bir içerik kullanılarak, kamuoyunu yanıltacak şekilde habere konu edilmesi yargı sürecine açık bir müdahale girişimidir.

Bu noktada, üzüntü ve esefle karşıladığımız bir diğer husus da; Müvekkilimiz karalanmaya çalışılırken, bu yazı ve yazı içeriği ile hiç hak etmediği halede saygın KKTC Polis Teşkilatı’nın ve ilgili diğer kurumların zan altında bırakılmasına yönelik bir yaklaşım sergilenmesidir.

İlgili yazınızda, ön yargılı, yanlı, gerçeği yansıtmayan bir içerikle ifade edilmeye çalışılan hususlarda, doğru ve gerçek aşağıda belirtilmiştir.

Müvekkilimiz aleyhine, ne TC’den,  ne de başka bir ülkeden KKTC ye ulaşmış ve Müvekkilimizin iadesini talep eden bir yazışma bulunmamaktadır.

Bilgi kirliliğini önlemeye yönelik olarak, KKTC ilgili makamları tarafından, ilgili TC makamlarına yapılan müracaat üzerine,  TC ilgili makamlarından, Müvekkilimizin iade edilmesinin talep edilmediği yönünde açık ve net ibareler içeren yazışmalar mevcuttur.

Müvekkilimizin KKTC den kaçtığı iddiası ile birlikte ifade edilen,  KKTC den kaçması için var olan (ki herhangi bir soruşturma yoktur) bir soruşturma konusunda uyarıldığı nedeniyle kaçtığı yönünde ki iddialar tamamen asılsızdır.

Kamuoyunu yanıltıcı şekilde, ifade edilmeye çalışılan iddiaları müvekkilimiz aleyhine çıkarımlar yaparak,  kamuoyuna sunmak müvekkilimizin kişiliğine yapılmış affedilemez bir saldırıdır.

Müvekkilimizin KKTC den kaçtığı yönündeki iddiaların tam tersine, Müvekkilimiz önceden planladığı bir seyahat için KKTC muhaceret kurallarına uygun olarak KKTC’den ayrılmış olup, KKTC den ayrılmasını takiben, yurt dışı işlerini tamamlayarak, yine muhaceret kurallarına uygun olarak KKTC ye dönüş yapmıştır.

KKTC’ye dönüşü esnasında, yasal dayanağı olmayan duyumların sebep olacağı muhtemel KKTC’ye giriş engellerine karışında,  durumu ve gerçekleri belgeler ile izah edici başvurumuzu ilgili makamlara ve İdare Mahkemesi’ne müvekkilimiz adına sunmuş bulunmaktayız.

Müvekkilimiz aleyhine, ne KKTC’de, ne TC’de, ne de başka herhangi bir ülkede “Sanal Kumar Oynatma” ve/veya “bahis ve şans oyunu oynatma” ve/veya “bu maksatla örgüt üyesi olma” suçlarına ilişkin kesinleşmiş bir mahkumiyet yoktur.

Müvekkilimizin Hukuk devleti olan KKTC’de her vatandaş gibi HUKUK’tan başka bir kişi ve/veya kurum tarafından korunmasına ihtiyaç yoktur.

Bu asılsız haberin gazeteniz ve ilgili haber sitenizde tamamen yanlı ve önyargılı olarak yayınlanması üzerine, müvekkilimizin insani bir tepki ile yaptığı konuşması tehdit olarak algılanıp, konuşma içeriğinden saptırılarak aynı gün cep telefonlarına “Sanal Bed Baronu Veysel Şahin, Yeni Bakış’ta bugün hakkında çıkan haberin ardından gazetemizi arayarak tehditler savurdu. Şahin “Ayağınızı denk alın ben Halil Falyalı değilim” dedi. Ayrıntılar yarın Yeni Bakış’ta”  şeklinde gönderilen GSM mesajları ile bilgi paylaşımınız da anlaşılması güçlük çekilen ve iyi niyetli olmadığı düşünülen bir yaklaşım olarak kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla

Av Gülboy Güryel

Editör: TE Bilisim