Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk gençliğinin başka bir ülkenin gençleriyle spor yapmasını hiç kimsenin engellemeye hakkı olmadığını vurgulayarak, Kıbrıs Türk gençliğine yapılan engellemelerin doğal bir engelleme değil, tamamen siyasi bir engelleme olduğunu belirtti.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin düzenlediği Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları Yarışmaları yarın başlıyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün, bu çerçevede yarışmalara katılmak üzere KKTC’ye gelen Global Tekvando Federasyonu Başkanı Linda Park ile Türkiye, İran, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova, Tataristan, Özbekistan ve ev sahibi KKTC’den oluşan heyetlerin temsilcilerini kabul etti.

Konuk heyetlere ziyaret sırasında KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen eşlik etti. Gökbilen, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yarışmalar hakkında bilgiler verdi.

GÖKBİLEN

Gökbilen, Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları çerçevesinde bu yıl 3 uluslararası yarışma düzenlediklerini, bu yarışmalara 9 ülkeden 200’e yakın sporcunun katılacağını ifade ederek, yarışmaların yarın başlayacağını ve Cuma ile cumartesi olmak üzere 3 günde tamamlanacağını söyledi.

Yarışmalara katılan sporculara ülkenin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdiklerini, spor tesisleri hakkında bilgiler verdiklerini ifade eden Gökbilen, bundan sonra daha başarılı işlere imza atmak için çalışacaklarını kaydetti.

PARK

Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park da, KKTC’ye spor yapmak için geldiklerini, burada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, federasyon olarak politika değil spor yaptıklarını vurguladı. Park, konuşmasının ardından Eroğlu’na hediye de takdim etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, heyeti KKTC’de görmekten onur duyduklarını belirterek, spora politika karışmaması gerektiğini vurguladı. Eroğlu, ancak dünyanın Kıbrıs Türk gençliğinin diğer ülke gençleriyle spor yapmasına engel teşkil ettiğini, Kıbrıs Türk halkını ambargolar altında tutmaya devam ettiklerini kaydetti.

Eroğlu, Global Tekvando Federasyonu’nun “sporda politika olmaz” beyanatlarının, KKTC’ye ambargo uygulayan ülkelerin kulağına da gitmesini temenni ederek, böylece bir hata içerisinde olduklarını anlamaları ve bu tavırlarını değiştirmelerini ümit ettiğini söyledi.

Kimsenin ülke gençlerinin başka bir ülkenin gençleriyle spor yapmasını engellemeye hakkı olmadığını vurgulayan Eroğlu, bunun doğal bir engelleme değil tamamen siyasi bir engelleme olduğunu vurguladı ve “İnşallah bu hatadan dönerler, ancak uzun zamandır beklememize rağmen dönme niyetleri yoktur” dedi.

Eroğlu, ancak uluslararası örgütlerin KKTC’ye gelmesinin ve etkinliklere katılmasının ambargoların kaldırılması için bir adım olduğuna işaret ederek, yarışmalara katılan herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim