İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Şehir Planlama Dairesi tarafından yürütülen "Ülkesel Fiziki Plan Danışma Süreci" toplantıları devam ediyor.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Serdarlı’da yapılan ilk toplantının ardından ikinci toplantı Yenierenköy'de gerçekleştirildi.

Tüm gün süren toplantıda, mevcut durumu ve planın öngördüğü Karpaz-Tatlısu Bölgesi tartışıldı.

Toplantıya Kamu Kurum ve Kuruluşlar Meslek grupları belediyeler ve bölgede bulunan sivil toplum örgütlerinden temsilcileri katıldı.

Taslak planın geliştirilmesi, iyileştirilmesi çerçevesinde yapılan toplantıda, “taslak planda yer alan Karpaz-Tatlısu Bölgesi Vizyonu; Karpaz-Tatlısu ile ilgili konular; bölgenin ekonomik yatırım fırsatları ve bunların gelişmesini destekleyici altyapılar; Sosyal gelişme ve sosyal altyapı; çevre, kültürel miras, mekân ve bölgenin ana gelişme merkezleri ve yeni rolleri” ele alınıp irdelendi.

40 günlük danışma sürecinde düzenlenecek olan toplantıların üçüncüsü 15 Ocak Salı günü Güzelyurt'ta yapılacak.

Batı-Kuzeybatı (Güzelyurt) Bölgesi'nin tartışılacağı toplantıya kamu kurum ve kuruluşlar, meslek grupları, belediyeler ve bölgede bulunan sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin davet edildiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim