Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30 yıllık akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile 2015-2016 akademik yılı öncesi tanıtım çalışmalarına devam ediyor.
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker Eğitim Uzamanı Ece Karaboncuğun Sunduğu CNN Türk’te yayınlanan “Eğitim ve Başarı” programında özelde GAÜ’yü anlatırken genelde; KKTC yüksek öğretim sistemini ve yaşamını anlattı.
Ülker yapmış olduğu açıklamasında GAÜ’nün konum olarak Adanın en güzel yerlerinden birisi olan Girne şehrinde doğa ve denize hakim bir bölgede yer aldığına değinerek, öğrencilerin akademik ve sosyal açıdan dünyanın en güzel lokasyonlarından birisinde eğitim fırsatı yakaladıklarını söyledi. GAÜ’nün 30 yıllık akademik geçmişe sahip ve adanın ilk üniversitesi olduğunu ifade eden Ülker, bu süreç içerisinde KKTC’ye uygulanan ambargo ve izalasyonları uluslararası akademik çaılışmalar ile ortadan kadırdıklarını ve ülkenin uluslararası düzeyde tanıtımına önemli derecede katkı koyduklarını vurguladı.
Ülker konuşmasının devamında, GAÜ’nün şuanda 103 farklı ülkeden öğrencisi ve 40 farklı ülkeden akademisyeni ile bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek, mevcut 13 000’nin üzerinde öğrencinin; 9 fakülte, 2 enstitü ve 6 meslek yüksekoklunda eğitim gördüğünü ifade etti. Ülker, öğrencilerin GAÜ’yü tercih etmelerindeki en büyük etkenlerin, uluslararası düzeyde birçok akreditasyona sahip olmaları ve en önemlisi 3 kıtaya yayılmış İngiltere, ABD, Hong Kong, İstanbul ve Moldovya’da bulunan kampüsleirnin olması olduğunu dile getirdi. Bunun yanında öğrencilere 7 yıl boyuunca kesintisiz burs imkanı sağladıklarını söyleyen Ülker, bu sayade öğrencilerin burs kaygısı olmadan akademik kariyerlerine rahatlıkla ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim