CTP Gençlik Örgütü, UBP Kurultayı uğruna yapılan haksız istihdamları eleştirdi. Örgütün yaptığı açıklamada, “Delege hesapları ile devlet kurumlarını fırsat eşitliğinden uzak bir şekilde, ihtiyaçlı olanı ve hak edeni
dışlayarak keyfince dolduruyorlar. Bu zihniyet, işe alınan gençler ile ötekileştirilen gençleri de karşı karşıya getirmekten korkmuyor, toplumu bölüyor” sözleri yer aldı.

Tüm halkımızın vicdan ve ahlak barajının çok altında kalan UBP Hükümeti, yaşamakta olduğu ve bir türlü bitiremediği kurultay sürecinde kendi iç dengeleri ve koltuk kavgası uğruna Kıbrıslı Türk Gençlerini ötekileştirmeye, toplum içerisinde haksızlık ve adaletsizlik yaratmaya, fırsat eşitliğini yerle bir etmeye devam ediyor.
Son altı aydan beri yaşadıklarımıza baktığımızda; bakanlıkları, müdürlükleri, temsilcilikleri kurultay adaylarına verilen desteğe göre yerlerinden oynatan, kurultay döneminde partizanlığın sınırlarını bile aşıp halka zulmü yaşatan, delege avcılığı ile toplumun tüm kesimlerini umursuzca dışlayan bu kanlı anlayış, geleceği planlamak gibi bir düşüncesinin olmadığını, toplumda çok ciddi ayrımcılıklar yaptığını, Anayasa ve yasaları tanımadığını ve bizleri; yani Kıbrıs Türk Toplumunun gençlerini umursamadığını tekrardan gözler önüne seriyor.
Son günlerde izlemekte olduğumuz işe alım furyasının bu felsefenin diğer bir ürünü olduğu gayet açıktır. UBP bir yandan ekonomik gerekçelerle farklı düşünen insanları işinden ederken, diğer yandan küçük delege hesapları ile devlet kurumlarını fırsat eşitliğinden uzak bir şekilde, ihtiyaçlı olanı ve hak edeni dışlayarak keyfince dolduruyor. Bu zihniyet, işe alınan gençler ile ötekileştirilen gençleri de karşı karşıya getirmekten korkmuyor, toplumu bölüyor.
UBP’de kimin kazanacağı artık toplumumuzu ilgilendirmiyor. UBP’de kim kazansa bu topluma faydası olamayacağını çoktan anladık, biliyoruz.
Bugün UBP Hükümeti tarafından küçük çıkarlar uğruna ötekileştirilen, tehdit edilen, aç kalan, ekmek kavgası uğruna göç yollarına düşen gençler ve aileleri bugünlerine ve geleceklerine sahip çıkıyor ve bu gidişe daha fazla tahammül edemiyor.
CTP Gençlik Örgütü olarak bizler de UBP’ye tahammülümüzün kalmadığını ve bu yönetimden utandığımızı bir kez daha buradan haykırıyoruz!

CTP Gençlik Örgütü

Editör: TE Bilisim