Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Kolları, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti’nin özel doğa koruma alanı Karpaz’ı yağma ve talana açmayı hedeflediğini iddia ederek,  yapılanları protesto etti.

BKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gülercan yaptığı yazılı açıklamada, “Özgür eşekleri, el değmemiş doğası, eşsiz bitki örtüsü, doğal ve tarihi değeri olan Karpaz’ın, eşsiz altın kumsalının yerli ve yabancı sermaye, casino ve gece kulübleri tarafından işgal edilip yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Karpaz sadace Karpazlılara değil, Kıbrıslılara aittir” dedi.

Bölgenin yeşil sermayeye peşkeş çekileceğini ileri süren Gülercan şöyle dedi:

“2007 yılında Karpaz’a zorla elektrik götürerek yağma ve talanın alt yapısını hazırlayan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) hükümetidir. CTP-BG’nin yarım bıraktığı işi UBP Hükümeti tamamlamayı hedefliyor. Buna izin vermeyeceğiz.”

DİPKARPAZ BELEDİYE BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Kemal Gülercan, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin basında yeralan açıklamalarını eleştirerek, Karpaz’daki doğa katliamının haklı gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.

Karpaz’da geçtiğimiz ay gerçekleşen eylemde belediye çalışanları ve UBP’lilerin eylemcilerin üzerine sürüldüğünü ileri süren BKP Gençlik Kolları Başkanı Gülercan, “Dipkarpaz Belediye Başkanı, bölgenin merkeze en uzak olduğundan, işşsizlikten ve göçten söz ederek, halkın yol, iş ve ilgi beklendiğini söyleyerek bu değerin yok edilmesini haklı kılacak bahaneler sıralıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim