Ahmet Tolgay, ödüle layık görülen diğer gazeteci - yazarlarla birlikte 24 Şubat Salı günü Ankara’da yapılacak ödül törenine davet edildi. Törende “Haldun Taner Yılı”nın açılışı da yapılacak.

Tolgay yaptığı yazılı açıklamada, “Basında TÜRKSOY Onur Ödülü Töreni” dolayısıyla Türkiye’de 23 Şubat Pazartesi’nden 28 Şubat Cumartesi’ne kadar sürecek kültür etkinlikleri düzenleneceğini, etkinliklerin Ankara, Kapadokya, Malatya ve İstanbul’da gerçekleştirileceğini belirtti.

Ortak Türk kültürünün tanıtılması, evrensel boyutlara ulaştırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı doğrultusunda faaliyet gösteren Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı’nın (TÜRKSOY), ressamlar buluşmasından opera günlerine, şairler buluşmasından fotoğrafçılar buluşmasına, bilimsel toplantılardan festival ve kutlamalara, seminer, sempozyum ve panellerden yayın faaliyetlerine, kısaca her daldaki sanat, kültür ve bilim buluşmalarına öncülük yapan bir kuruluş olduğunu kaydeden Tolgay, Türk kültürünün ve dilinin tanıtılmasında ve zenginleştirilmesinde, iletişimin gerçekleştirilmesinde sağladıkları katkılardan dolayı TÜRKSOY tarafından her yıl “Basında TÜRKSOY Onur Ödülü” verilmekte olduğunu ifade etti.

TÜRKSOY’un geleneksel “Basın Onur Ödülü Töreni”nin, TÜRKSOY üyesi ülkelerden medya temsilcilerinin ve davetlilerin katılımıyla düzenlenmekte olduğunu kaydeden Ahmet Tolgay, TÜRKSOY’un üyesi olan KKTC’nin basınına ilk kez bu yıl “Basın Onur Ödülü” verileceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim