Çağdaş Müzik Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Vatan Korosu Başkanı Türkan Nalbantoğlu ile Çağdaş Müzik Derneği Başkan ve Koro Şefi  Ersin Tünay, Londra’da ortak açıklama yaparak iki koronun birlikte yürüteceği proje hakkında bilgi verdi

Tünay ve Nalbantoğlu, iki koronun aralık ayında Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına ortak konser vermesini planladıklarını ve konserin 2016 yılının ilk aylarında Londra’da da tekrarlanacağını kaydetti.

Türkan Nalbantoğlu, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun kuruluşunun dördüncü yılında yeni bir heyecanla hazırlandığını kaydetti.

İşbirliğinin sadece ortak konserle sınırlı kalmayacağını belirten Nalbantoğlu, “Aynı zamanda müzik öğretmeni ve koro şefi olan Ersin Tünay, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun da şefliğini yürütecek. Birlikte çalışacağız ve iki koro birlikte aynı projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

Projenin hayalindeki bir proje olduğunu belirten Nalbantoğlu, Türk müziğini, İngiltere’de de yaşatmak ve yaşamak için çalıştıklarını ve koroya katılmak isteyenlere açık olduklarını ifade etti.

Türk okullarında müzik öğretmeni olarak görev yapmak üzere Londra’da bulunan Çağdaş Müzik Derneği Başkan ve Koro Şefi Ersin Tünay ise iki koronun yapacağı işbirliğini protokol ile imza altına aldıklarını belirterek, “Bu bir başlangıç olacak. Umarız iki kardeş koro olarak daha güzel projeleri birlikte gerçekleştiririz. İngiltere ile Kuzey Kıbrıs arasında sanat müziği ile bir yardımlaşma ve dayanışma köprüsü oluşturacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim