Bu maksatla girişimler yapılarak İlçe Polis Müdürlüklerinde gerekli donanım ve alt yapı sağlanmıştır.

Cezaların kredi kartı ile ödeme yapılması sırasında, olası bir sahtelemeye mahal vermemek adına, Vatandaşlarımızın, trafik cezasının kredi kartı ile ödemek istemesi halinde, cezayı ödeyecek şahsın kimliğini ispatlayıcı belgeyi (Kimlik kartı, Sürüş ehliyeti vb.) ödemeyi yapacağı görevli polise ibraz etmesi gerekmektedir.

Trafik suçunun kredi kartı ile ödeneceği durumlarda, cezayı ödeyecek kişi ile trafik suçunu işlendiğini belirten şahsın farklı olması durumunda her iki şahsın da, cezanın ödeneceği sırada polisin huzurunda olması gerekmektedir.

Aynı kişi tarafından kredi kartı ile birden fazla trafik suçunun ödenmek istenmesi halinde ise her trafik suçuna karşılık, suçun tutarı kadar meblağ ayrı ayrı “POS” cihazından çekim yapılmak suretiyle işlem yapılabilecektir. Birden fazla trafik suçuna toplam tutar hesaplanıp bir defada çekim yapılmayacaktır. Bir trafik suçu için ödeme ya nakit ya da kredi kartı ile yapılacağından, cezanın bir kısmın nakit, geriye kalan kısmı kredi kartı ile ödenmek istenmesi durumlarında ise işlem yapılmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.



PGM - BASIN SUBAYLIĞI
 
Editör: TE Bilisim