54.Suzuki Grand Concert’e davet alan  Kıbrıs Sanat öğrencileri 4 Nisan Çarşamba günü Tokyo’da Ryogoku Kokugikan Sumo Arena’da konser verdi. Yaklaşık 2.000 Suzuki öğrencisinin katıldığı konserde 6 Kuzey Kıbrıs’lı çocuğumuz da kemanlarıyla sahnedeki yerini aldı. Konseri izlemek üzere Arena’ya gelen Japonya İmparatoru, eşi ve Prenses binlerce izleyicinin alkışlarıyla karşılandılar. Son derece etkileyici bir atmosfer içinde çalan çocuklarımız konser sonrası duygularını gizleyemeyerek büyük bir gururla göz yaşlarına boğuldular. Kuzey Kıbrıs hatta Türkiye adına bir ilki gerçekleştiren 6 keman öğrencisi Eriz, Ekin, Lara, Nehir, Sesil ve Senem Kuzey Kıbrıs’ın Tokyo’daki sesi oldular. Lisanslı suzuki keman eğitimcisi Gözlem Özdeğirmenci ve İzlem Özdeğirmenci ile çalışmalarını sürdüren öğrenciler çok geniş bir repertuvar ile konserde yer almayı başardılar..

Konser öncesi Kıbrıs Sanat öğrenci ve eğitmenleri Tokyo şehrinin tarihi ve kültürel yerlerini de gezme imkanı buldular. 

Tokyo’nun en eski tapınağı olan ünlü Senso-ji Tapınağı, kiraz çiçeklerinin açtığı ünlü Ueno Parkı’nı, Otantik bölgesi Asakusa’yı, birçok filmde yer alan ünlü yaya geçidi ve kavşağı ile tanınan Shibuya bölgesini ve Tokyo’nun yine ünlü Rainbow Köprüsünü’de ziyaret ettiler. Ayrıca Japonya’nın nefis lezzetlerinden sushi’nin çok farklı çeşitlerini de tatma imkanı buldular. 

Konser Sonrası Kıbrıs Sanat öğrenci ve eğitmenleri TC Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan’ın davetine katıldılar.

Kıbrıs Sanat keman öğrencileri Suzuki Grand Concert’in ardından TC Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan’ın Büyükelçilikteki davetine katılarak bir de küçük konser verdiler. Büyükelçi Mercan harika bir ev sahipliği yaparak çocuklarımıza övgüler yağdırdı. "Burası sizin evinizdir, Japonya ile ilgili her konuda yanınızdayım. Haberim olsun" dedi. Çocuklar Türk mutfağını içeren yemekleri görünce mutluluklarını gizleyemediler.

TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da Büyükelçilikteki resepsiyonda idi.

TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ çocuklarımızın performansını beğendiğini söyleyerek onlarla üzün süre sohbet etti.

Akdağ çocuklara " sizin için ne yapmamı isterseniz gelin bana söyleyin" dedi. 

Ercan’da Çiçekli Karşılama

Başarılı bir konser seyahatinin ardından çocuklar ve eğitmenleri, aileler tarafından çiçekler ile karşılandılar. Güzel bir etkinliğin mutluluğu çocukların ve eğitmenlerin yüzlerinde görülüyordu.

Editör: TE Bilisim