Tıp-İş, bugün yaptığı, iftira ve karalamalarla dolu basın açıklaması ile, birliğimizi doğrudan hedef almıştır. Tıp-İş’in basın açıklamasına konu tüm şikayetler, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu kararı gereği, bundan 1.5 ay önce, belgeleri ile birlikte tarafımdan düzenlenip dosyalanarak sağlık bakanlığı arşivine verilmiştir.

1,5 ay önce verilmiş bir şikayet dilekçelerinin, hukuk mücadelemizde suların ısındığı dönemde gündeme taşınması ve akabinde Polise Şikayette bulunulması oldukça manidardır. Elimizde Mandamus Emri gibi güçlü bir mahkeme kararı varken, iddia edildiği gibi bu tür kirli, basit yöntemlere tenezzül edecek bir birlik değiliz. Bunu yapma cesareti gösterenler ancak, kamudan atılmak ve/veya yasadışı ikinci işlerini ilelebet kaybetme korkusu güden, haklarında soruşturulma açılan, aynı zamanda da siyasi kaygılar güden zihniyetler olabilir.

Dolayısıyla, bu kişiler, bu iftiralarını ispatlamakla yükümlüdürler. Buradan, konu ile ilgili yetkilileri göreve çağırıyor ve bu konun en kısa sürede aydınlatılmasını talep ediyoruz. Saygılarımızla.

Dr. H. İlker İpekdal Kıbrıs

Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği

Asbaşkanı 

Editör: TE Bilisim