“İNSANLARIMIZIN YAŞLILARIMIZI ZİYARET EDEREK, SADECE BİR “GÜNAYDIN” DEMELERİ DAHİ ONLARI ÇOK MUTLU EDİYOR”

Telsim çalışanları “gönüllülük” uygulaması kapsamında bir günlük iş mesailerini İskele’ye bağlı Sınırüstü’nde bulunan Halk Vakfı’nda yaşlılarla geçirerek gönüllü hizmet yaptı.

Telsim çalışanlarından oluşan “Telsim Gönüllüleri Ekibi”, yılda 1 iş gününü, gönüllülük izni kapsamında, oluşturdukları sosyal sorumluluk projelerinde, sivil toplum örgütlerinde, vakıf ve derneklerde mesai yaparak geçiriyor.

Bu kapsamda bir günlük mesailerini Halk Vakfı’nda yaşlılarla yakından ilgilenerek geçiren Telsim çalışanları, günlük işlere ve yaşlıların bakımına yardımcı oldular.

Halk Vakfı Kurucusu Melek Doğan, yaşlılara modern binalarında ilgi, sevgi ve şevkatle hizmet verdiklerini belirterek, “Yaşlılar ve çalışanlarımızla biz büyük bir aileyiz” dedi.

Telsim’in Halk Vakfı’na sürekli destekte bulunduğunu ifade eden Doğan, Telsim çalışanlarının bir günlük iş mesailerini Halk Vakfı’nda yaşlılarla yakından ilgilenerek ve vakıfda iş yaparak geçirmelerinin örnek bir davranış olduğunu söyledi.

Telsim’in daha önce Halk Vakfı’nda kalan yaşlılara gezi ve eğlence düzenlediğini, Girne’de bir otelde ağırladığını, Telsim çalışanlarının kendi aralarında topladığı parayı Vakfa bağışladığını anlatan Melek Doğan, “En lüks restorantlarda bize yemek verdiler, en lüks otellerde bizi ağırladılar, Telsim çalışanları canı gönülden bize hizmet verdi ve hala veriyor. Telsim çalışanları bir günlerini burada çalışarak geçiriyor. Bundan daha güzel ne olabilir. Hiç bir yerden böyle bir teklif almadık. Telsim bize bu hizmeti sundu, teşekkür ederiz” diye konuştu.

İnsanları, yaşlılarla sohbet etmeleri için de vakfa davet eden Doğan, şöyle devam etti:
“Yerimizi görsünler, burada neler yaşadığımızı görsünler, böyle bir yer acaba Kıbrıs adasında var mıdır, bunu bilsinler. Buranın yapımında katkılarını esirgemeyen Türkiye Büyükelçiği’ne de çok teşekkür ederim. Onların sayesinde bu yere sahip olduk. Bu bize duyulan güveni gösteriyor. İyi hizmet vereceğimize inandılar. Burada yaşlılarımıza çok iyi bakıyoruz. Sütümüz, yumurtamız, sebzelerimiz kendi üretimimiz, hepsi doğal. Ben bu yola çıkarken, nesilden nesile hizmet versin diye yola çıktım. Buranın yaşatılması için katkılara ihtiyacımız var.”

Halk Vakfın’da 36 yaşlı ve çalışanlarla beraber 50 kişi olduklarını, en büyük sıkıntılarının elektrik olduğunu dile getiren Melek Doğan, “Aylıkları zamanında toplayamıyoruz, ücretleri toplayana kadar ikinci fatura geliyor ve faiz işliyor” dedi.

Halka hizmet vermek için yola çıktığını ve bugün 74 yaşında olduğunu belirten Melek Doğan, toplumda yaşlılara karşı kopukluk olduğunu, Telsim çalışanlarının gönüllü yaptığı hizmetin topluma örnek bir davranış olduğunu söyledi.

“Varlıklı insanlarımız var ama buraya pek uğramazlar” diye yakınan Melek Doğan, kendisi için hiç kimseden bir şey istemediğini, çabasının bakıma muhtaç yaşlılar için olduğunu kaydetti.

Yaşlılarla gençler arasında kopukluk olduğunu, bunu farkeden öğretmenlerin, ana sınıfı çocuklarını vakfa getirdiğini, bunların yaşlılara moral verdiğini anlatan Melek Doğan, insanları, sohbet etmek için de vakfı ziyaret etmeye çağırdı.
Doğan, “Burası bir tatil köyü gibi, piknik alanı gibi. Burada sızlayan, acı çeken bir yaşlımız yok. Gelip yaşlılarımıza bir ‘günaydın” deseler mutlu olurlar, istedikleri bu. Telsim çalışanlarının davranışı herkese örnek olsun.”

Daha önce SOS ve ÖZEV’de bir günlük gönüllü hizmet veren Telsim Gönüllüleri Ekibi, farklı kurum, kuruluş ve derneklerde gönüllü çalışarak, sosyal sorumluluk projelerini sürdürecekler.
Editör: TE Bilisim