Maliye Bakanı Ersin Tatar, turizmin KKTC için en önemli sektörlerin başında geldiğini  vurguladı ve ciddi yatırımların dış ülkelerde tanıtıma katkı yapacağına işaret etti.

Maliye Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, dün bir heyetle Merit Royal Otel inşaatını ziyaret eden Tatar, otelin Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ve Genel Müdür İrfan Hürriyetoğlu tarafından karşılandı.

Turizmin, KKTC için en önemli sektörlerin başında geldiğini söyleyen Tatar, ciddi yatırımların dış ülkelerde tanıtıma katkı yapacağına ve turizmdeki profesyonelliği zirve noktasına çıkaracağına inandığını söyledi.

Net Grubu’nun KKTC’ye ciddi yatırımlar yaparak sahip çıktığını belirten Tatar, son yatırımlarla şirketin ülkedeki bilanço değerinin 1.5 milyar TL’yi bulduğunu kaydetti.

Tatar, grubun üst yönetiminin yatırımlarının başarıya ulaşabilmesi için dünyada KKTC’yi tanıtma, buraya en üst seviyede turist getirme çabası içerisinde olduğunu ifade etti.

Tatar, “KKTC’ye büyük hizmet vermiş ve turizmde büyük yatırımlar yapmış Net Holding Grubu’nu, Besim TİBUK ve Reha Arar’ı yürekten kutluyorum” dedi.

Merit Royal’in “Akdeniz çanağında ilk ve tek olacak bir konseptle” açılacağını söyleyen Tatar, otelin adaya yeni bir vizyon getireceğini ve turist kalitesinde önemli bir gelişme sağlayacağını kaydetti.

Tatar, sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümetimizin Türkiye Cumhuriyeti ile de imzalamış olduğu 2013-2015 ekonomik işbirliği protokolünde yer aldığı gibi altyapı yatırımlarının tamamlanması ve su projesinin hayata geçirilmesi, Ercan ihalesinin tamamlanıp çok fazla yolcuyla medeni hizmet veren bir hale gelmesi ve bu güzel adanın Akdeniz’in incisi olma hedefine ulaşması hepimizin en büyük temennisidir.”

Editör: TE Bilisim