Gazimağusa Belediyesi, kültürel ve tarihi özellikleriyle dünya mirası olan Gazimağusa Hendeği’ni yeniden düzenleyecek çalışma başlatıyor.

Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamada, belediyenin kültürel ve tarihi özellikleriyle bir dünya mirası olan hendeği yerelde Gazimağusa-KKTC, genelde ise dünya insanlığının hizmetine sunacak büyük çaplı bir proje başlatacağı belirtilerek, ilk etapta hendekte kapsamlı temizlik çalışması yapılacağı bildirildi.

ARTER, YERİNDE İNCELEME YAPTI

Çalışmalar öncesinde hendeğe giden Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, incelemelerde bulundu. Arter’e Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Amiri Elif Karaca da eşlik etti.

TEMİZLİKYARIN BAŞLAYACAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Arter, “şimdi hizmet zamanı” sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, yapacakları büyük çaplı projenin ön hazırlığı olacak temizlik çalışmalarına yarın başlanacağını kaydetti.

Yapacakları çalışmada devletin ilgili kurumları, sivil toplum örgütü ve akademisyenleri de dahil edeceklerini belirten Arter, Gazimağusa’yı tarihi ve modern yapısıyla değişen ve dünya kenti haline getirerek hak ettiği değere ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi.

Temizlik aşamasından sonra peyzaj çalışmalarının yapılacağını, ardından da hendek güzergâhı ve surların aydınlatılacağını belirten Arter, hendekte bisiklet ve yürüyüş yolu da ekleyeceklerini kaydetti.

Arter, tarihi değeri ile önemli bir konumu bulunan hendeği kaderine terk etmeyeceklerini, dünyadaki benzerleri gibi burayı da dünya kültürel mirası ve insanlığın hizmetine sunacaklarını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim