Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), “Çevre ve Okul Sağlığı” ve “21. Yüzyılda Okul Sağlığı” konusunda iki konferans düzenliyor. Konferanslar 22 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağatay Güler’in sunum yapacağı, öğrenci ve öğretmenlere yönelik, “Çevre ve Okul Sağlığı” konferansı, Türk Maarif Koleji’nde saat 12.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

KTTB tarafından yapılan açıklamada, birliğin halk sağlığı danışmanı Prof. Dr. Güler tarafından verilecek konferansın amacının, beslenme ve çevre bilincinin küçük yaştan kazanılması ve farkındalığın artırılması olduğu kaydedildi.

“21’inci Yüzyılda Okul Sağlığı” konulu ikinci konferans ise aynı gün saat 20.00’de özel bir televizyon kanalında açık oturum şeklinde düzenlenecek.

Birlik Başkanı Özdemir Berova, “21. Yüzyılda Okul Sağlığı” konferansında “yiyecek ve beslenme”, “okul kantinleri”, “asalaklar ve hijyen”, “şiddet”, “ilaç, tütün ve alkol bağımlılığı” gibi konuların tartışılacağını kaydetti.

Yapılan açıklamada, konferansların, bilinç ve farkındalığın artmasıyla birçok sorunun ortaya çıkmadan önlenmesinin mümkün olabileceği inancıyla düzenlendiği, etkinliklere, ilgi duyan herkesin katılabileceği vurgulandı.

Editör: TE Bilisim