Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığına bağlı Kültür Dairesi organizasyonuyla Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Konseyi 2. Toplantısı 08-09 Şubat 2012 tarihinde Prof.Dr. Öcal Oğuz, Prof.Dr. Metin Ekinci, Prof.Dr. Muhtar Kutlu ve Doç.Dr. Ahmet Arı eşliğinde Lefkoşa Merit otelde gerçekleşecektir.
Toplantıda UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi ele alınarak bu bağlamda sözleşmenin ne zaman, nasıl ve ne amaçla başladığı ve günümüze kadar hangi süreçlerden geçtiği ele alınacaktır. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi’nin ülkemiz için nasıl uyarlanabileceği konusunda çalışmalar yapılacaktır.
Uzmanlar eşliğinde yapılacak olan toplantıda Kıbrıs içerisindeki Somut Olmayan Kültürel Miras’ın nasıl korunacağı ve gelecek nesillere nasıl aktarılacağı irdelenecek ve bu konuda yetkili kılınanların bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
Toplantıda Ayrıca konuya ilişkin uluslararası ve ulusal süreçler de irdelenecek. Somut Olmayan Kültürel Miras alanında ülkemizde yapılması gereken çalışmalar ve bu çalışmaların UNESCO sözleşmesine uygun olarak nasıl yapılması gerektiği konularına da yer verilecektir.
Bakanlığa bağlı Kültür Dairesi Kıbrıs Türk halkının ortak belleğinin yaşayan ürünleri ve korunması gereken kültürel mirasının envanter altına alınmasına ilişkin çalışmalara yön vermek ve uzmanlar eşliğinde yeni bir sistem kurulması amacıyla toplantıya ev sahipliği yapmaktadır.
Toplantı Bakan Ünal Üstel eşliğinde Türkiye’den gelen konuklar ve ülkemiz Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Konsey üyelerinin katılımı ile gerçekleşecek ve 9 Şubat’ta sona erecektir.

Editör: TE Bilisim