Sivil Alan’dan yapılan açıklamaya göre, etkinliğin açılış konuşmaları Sivil Alan Takım Lideri Juliette Remy Sartin ve Avrupa Komisyonu Program Lideri Michela Foresti tarafından yapılacak.

“Sivil Büyü”, sivil toplum örgütlerine (STÖ’lere) ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim, kapasite güçlendirme, Kıbrıslı Rum ve Avrupa’daki STÖ’ler ile ağlar oluşturma ve daha birçok konuda sürekli destek sağlamak üzere Eylül 2015’te çalışmalarına başlayan bir Avrupa Birliği teknik destek projesi olan Sivil Alan kapsamında uygulanacak.

Aktif Yurttaşlık Mekanizması - 'Sivil Büyü' -, aktivistler, yurttaş inisiyatifleri, ağlar ve STÖ’ler tarafından yürütülen hak-temelli ve kamu yararını gözeten çalışmalara, sivil toplumun hesap verebilirlik ve görünürlüğünün artırılması, insan hakları ve demokrasinin teşvik edilmesi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumları arasında uzlaşım ve yakın ilişkilerin desteklenmesi ve ağların oluşturulması ve ağ geliştirmenin ve gönüllülüğün desteklenmesi amaçları doğrultusunda, esnek, şeffaf ve ulaşılabilir doğrudan destek sağlayacak.

‘Sivil Büyü’ Çarşamba günü destek taleplerini kabul etmeye başlayacak ve 2017 yılının sonlarına kadar da yıl boyunca açık ve erişilebilir olacak.

Daha çok bilgiye, [email protected] ve 0 392 227 6505 no’lu telefondan ulaşılabilir.

Editör: TE Bilisim