Cumhuriyet Meclisi Baskani Sibel Siber, Kıbrıs’ta yaşayabilir, adil, kalıcı, insan haklarına saygılı, eski acıların bir daha tekrarlanmayacağı, güven içinde yaşanabilecek bir çözümün arzulandığını belirtti.

Meclis Başkanı Siber yayınladığı 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajında, savaşsız bir dünyanın dilendiği böylesi bir günde insanların yeni bir güne savaş haberleri uyandığını ifade ederek, yitirilen masum yaşamlar, geride kalanların acıları ve yaşama tutunmak için yurtlarını terk eden ailelerin acı, öfke ve çarsizlikle izlendiğini vurguladı.

Siber, mesajında şunları ifade etti:

“1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, savaşsız bir dünya arzumuzu yinelememize rağmen maalesef her gün savaş haberleri ile uyanmaya devam etmekteyiz. Yitirilen masum yaşamlar, geride kalanların dinmeyen acısı, yaşama tutunmak için yurtlarını terk eden ve bilinmeze doğru yola çikan ailelerin çaresizliği...Tüm bunları bizler de acı, öfke ve çaresizlikle izliyoruz...insanlık için yüz karası olan savaşın ne anlama geldiğini , yakın tarihi acılarla dolu olan bizler çok iyi biliyoruz. Geçmişte ülkemizde yaşanan savaşın çirkin yüzüne, üzerinden onca yıl gemesine rağmen açılan bir kuyuda, bir kazıda , bir haberde, bir yaşam öyküsünda ürpererek tanık oluyoruz ...Savaş, yalnızca geçmişteki ya da bugünkü mağdurlarını değil, süreğen etkisiyle sonraki kuşakları da etkileyen ağır bir travmadır.

Ülkemizde, yaşayabilir, adil, kalıcı, insan haklarına saygılı, eski acıların bir daha tekrarlanmayacağı, güven içinde yaşayacağımız bir çözümü arzu etmekteyiz. Bu güzel adada, halklardan birinin diğeri üzerinde egemen olmayacağı, karşılıklı anlayış ve toplumsal haklara saygı prensibi ile bulunacak adil bir çözümün yaşatılması en büyük arzumuzdur.

Barış kültürünün, adamıza ve içinde bulunduğumuz coğrafyaya geleceğe yönelik bir umut getirmesini dilerken, tüm insanlığın savaşa ve şiddete karşı içtenlikli ve onurlu bir dayanışma içinde olmasının önemini hir kez daha vurgularım.” 
Editör: TE Bilisim