XXIV.Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi'nin açılışı dün saat 19:00'da Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter eşliğinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.
Sergide açılış konuşmasını gerçekleştiren Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp sergiyi gerçekleştirmekteki amaçlarının Kıbrıs Türk Fotoğraf Sanatçılarının çalışmalarını desteklemek,sanat ortamına canlılık kazandırmak ve fotoğraf sanatını yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.
Kültür Dairesi olarak sergiyi ilk kez Lefkoşa'nın dışına taşıyarak , kültürel miras açısından en zengin şehirlerden olan Gazimağusa'da da gerçekleştirmekten dolayı onur duyduğunu sözlerine ekleyen Nilay Tunçalp, etkinliğin bu yıl siyah beyaz, renkli ve doğa başlıkları altında üç katagoride gerçekleştiğini dile getirdi.
Daha sonra Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, kültür ve sanat çalışmalarının toplumun özlem duyduğu çalışmalar olduğunu belirterek, Kültür Dairesinin özellikle Lefkoşa'da gerçekleştirdiği Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi'nin ilk kez Gazimağusa'ya taşınmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Arter,kültür ve sanatın gelişmesi adına da imkanlar ölçüsünde gerekli katkıyı koymaya ,yerel yönetimler olarak her zaman hazır olduklarını dile getirdi.
Kültür Dairesi'nin 24 yıldır aralıksız olarak düzenlediği Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi,fotoğraf sanatını geliştirme ve yaygınlaştırma amacıyla gerçekleştiriliyor. Seçici kurulu Doç.Seçkin Tercan, Ar.Gör.Ebru Ceren Uzun Uysal ve Fotoğraf Sanatçısı Akın Acar'dan oluşturulan XXIV.Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi'nde ödüllü eserler ve diğer eserlerle birlikte toplam 36 sanatçının 68 eseri yer aldı.
24.Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi,21 Şubat tarihine kadar Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sergilenmeye devam edecek.


 
Editör: TE Bilisim