Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Nisan tarihinde yapılacak Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Ara Seçimi ile ilgili takvimi yayınladı.

Buna göre, adayların son başvurma tarihi 1 Mart. Adayların kesinleşmesi 10 Mart, YSK tarafından ilanları ise 11 Mart’ta yapılacak.

Bugün başlayan seçim takvimine göre, siyasal partilerin 26 Şubat tarihine kadar adaylarını saptanması gerekiyor.

Adayların son başvuru tarihi 1 Mart olarak belirlenirken, adayların Yüksek Seçim Kurulu tarafından geçici ilanı ve Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’nun, adayları geçici olarak ilanı da aynı gün yapılacak. 3 Mart’ta askıya alınacak olan sandık seçmen listeleri, 7 gün boyunca askıda kalacak.

10 Mart’ta adayların kesinleşmesinin ardından kesinleşen adayların Yüksek Seçim Kurulu ve Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu tarafından ilanı 11 Mart’ta yapılacak. Duvar ilanları için de aynı gün İlçe Seçim Kurulu’nda adçekme yapılacak.

Seçim propagandası ise 12 Mart’ta başlayacak. 16 Mart’ta oy pusulalarının düzenlenmesi için adaylar arasında yapılacak.

17 Mart siyasal partilerin BRT’de propaganda yapmak için Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe vermelerinin son günü... 18 Mart’ta Yüksek Seçim Kurulu tarafından BRT konuşmaları için yayın zaman ve sıralarının saptanması ile adçekme yapılacak. Oy pusulalarının düzenlenmesi için aynı gün Yüksek Seçim Kurulu’nda adçekme yapılacak.

Seçmen kartlarının dağıtılmasının son günü 4 Nisan olarak belirlenirken, 6 Nisan seçim propagandasının son günü olacak. 7 Nisan’da ise oy verme işlemi başlayacak. 
Editör: TE Bilisim