Sosyal Demokrat Parti (SDP) ülke çapında örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. SDP Mağusa İlçe Başkanlığı Maraş Bölgesi örgütlenme toplantısını dün akşam gerçekleştirdi. Bölgede düzenlenen 150 dolayında katılımın olduğu toplantıda SDP Maraş Bölgesi Kadın Kolları Yönetim Kurulu ve Maraş Bölge Örgütleri belirlendi.

Merkez Yönetim Kurulu’ndan Fahri Onbaşı, Alper Özsakınç, Ahmet Süzal ve üst kademe yöneticilerinin katıldığı, SDP Mağusa İlçe Başkanı Salih Bilginerler’in düzenlediği toplantıda konuşan SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı, siyasette ezberleri bozan parti olarak mevcut ve tüm yönleri ile dejenere olmuş siyasi düzene alternatif olarak halktan gelen taleple hizmete atıldıklarını, tüm ülkeyi kucaklayan politikalarına ülke çapında inanılmaz destekler aldıklarını söyledi. Mevcut siyasi düzene ve yeni kurulan hükümete yüklenen Tunalı, hükümetin ömrünün UBP kurultayına kadar süreceğini bildirdi.
Sosyal demokrasinin eşitlik ve adalete dayalı bir sistem olduğunu anımsatan Tunalı, parti olarak din, dil,ırk farkı gözetmeden tüm ülke insanını kucaklayan bir anlayış içinde olduklarını, bu çerçevede ülkemize emeği ile yatırımları ile katma değer sağlayan, hayatı bizimle paylaşan, kayıt altında alınteri ile yaşam savaşı veren herkesin günü geldiğinde vatandaş olmasını şiddetle savunduklarını bildirdi. Yaşanan her başarının altında mutlaka kadın eli bulunduğuna işaret eden Tunalı toplantıya katılan kadın üyelere teşekkür ettikten sonra SDP olarak kadınların ülke siyasetinde de aktif olabilecekleri bir sistem oluşturduklarını, yapılacak ilk resmi seçimde ve seçim sonrası iktidarlarında kadına verdikleri değerin yaşanarak görüleceğine vurgu yaptı.

Nutuk değil iş sevdalısı olduklarını anlatan Tunalı, iktidara geldiklerinde kişisel ve partisel menfaatlerle israf edilen ülke kaynaklarını geri alarak eğitime, sağlığa, yeni iş alanları yaratacak yatırımlara harcayacaklarını, devlet mallarını ele güne peşkeş çekenlerden adalet önünde hesap soracaklarını kaydetti. SDP de örnek bir demokratik yapı oluşturduklarını, kendisinin bile genel başkan olarak sadece bir dönem hizmet yaparak yerini bir arkadaşına devredeceğini söyleyen Tunalı, “ bu örnek yapıyı kıskanan, yılllarca kamu kaynaklarından beslenerek meclise gelen sadece kendi menfaatlerini düşünen mevcut düzenin partileri telaşa kapılarak siyasi partiler yasasında değişiklikler yaptılar ancak bu gayratleri boşunadır, halkımız hepsinin de ne mal olduğunu yaşayarak öğrendi. Birbirlerine madik atma yarışında olanlar, milletin vekilliği görevini şovmenlikle karıştıranlar, sabah mecliste öğleden sonmra kliniğinde, işinde gücünde olanlar yavaş yavaş dönemini kapatıp evlerine gidecek. Yerlerine biz değil halk gelecek. Halk kendi iktidarını kendisi seçeçecek. SDP olarak Mağusa’dan aday olacakları biz merkezden değil siz kendi yerinizden seçeçeksiniz. Bu yıllarca horlanan, birleşik güçler edebiyatı ile dalga geçilen halk SDP iktidarında gerçek demokrasi ile tanışacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan başkan Tunalı, örgüt başkanlarını, kadın kolları üyelerini ve her türlü siyasi baskıya rağmen toplantıya katılma cesaretini gösteren bölge insanını teker teker kutlayarak etkinlikten ayrıldı. Lha
 
Editör: TE Bilisim