KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) ALMA, TASARRUFU
16.01.2013 tarihinde, saat 21.00 sıralarında, Güzelyurt’ta S.C (E-27)’nin kullandığı araçta polis tarafından yapılan aramada içerisinde yaklaşık 5.5 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile 5 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan elle sarılmış sigara izmariti ile 3 adet sigara izmariti bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilen ve araçta yolcu olarak bulunan C.K (E-29) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

MESKUN MAHAL İÇERİSİNDE AVLANMA VE ATEŞLİ SİLAHLA ATEŞ AÇMA
16.01.2013 tarihinde, saat 10.00 sıralarında, Dipkarpaz’da ava açık bir günde, meskun mahal içerisinde, S.C (E-25) ve M.T (E-26) kendi adlarına kayıtlı olan tüfeklerle avlanmışlardır. Adı edilenler hakkında yasal işlem başlatılmış olup, tasarruflarında bulunan av tüfekleri, muhtelif markalarda 309 adet canlı av fişeği, 1 adet av kuşu emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

SAHTE BELGE DÜZENLEME, SAHTE BELGEYİ TEDAVÜLE SÜRME VE KKTC’YE KANUNSUZ GİRİŞ
16.01.2013 tarihinde M.Ö (E-43), 10.01.2013 tarihinde, Bakanlar Kurulu kararı ile KKTC’den ihraç edildikten sonra, bir başkası adına düzenlenmiş olan nüfus cüzdanını sahteleyip görevli memura ibraz ederek tedavüle sürüp KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yapmıştır. Aynı gün adı edilen tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

YANGIN
16.01.2013 tarihinde, saat 08.00 sıralarında, Patara Sitesi B-38 No:7 Girne’de Kemal USLU’nun kirasında bulunan ikametgahın oturma odasında bulunan sobanın koltuk üzerine düşmesi sonucu bir yangın meydana gelmiştir. Yangın aile ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu oturma odası içerisinde bulunan 1 adet ikili koltuk ile klimanın yanması sonucu zarar meydana gelmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

PGM – BASIN SUBAYLIĞI

Editör: TE Bilisim