Hızla gelişen robot teknolojisi, temizlik işlerine de el attı. Dünyada hızla yaygınlaşan i-robot KKTC’ye de geldi.

Maryap tarafından tüketiciye yedek parça ve servis garantisiyle sunulan i-robot süpürge KKTC pazarında yerini aldı.

Kablosuz ve sapsız robot teknolojisi ile üretilen i-robot süpürge, infrared gözü ile evin haritasını çıkarıyor. Evin herhangi bir köşesinde uyku modunda bekleyen i-robot süpürge, yapılan zaman ayarına göre kendi başına hareket ederek süpürmeye başlıyor.

Halı, fayans, parke ve mermer zeminleri algılayıp süpürme modunu kendi başına ayarlayabilen i-robot süpürge yuvarlak formatıyla hassas ev mobilya ve aksesuarlarını koruyucu bir forma sahip. Masa, koltuk ve sehpa altlarına kolaylıkla girebilen minimum yüksekliğe sahip i-robot programlandıktan sonra ev hanımlarının eline süpürge almasına gerek kalmıyor. Tek yapılması gereken toz torbasının dijital uyarı paneli kontrol edilerek boşaltılması.

Maryap Direktörü Mehmet Ali Berberoğlu, i-robot süpürge teknolojisinin ev işlerinin tarif edilmesinde radikal bir değişikliğe neden olduğunu belirtti. Berberoğlu, “Robot teknolojisi, sadece ileri teknoloji gerektiren işlerde değil, ev işlerinde de hayatı kolaylaştırıyor. Teknoloji ilerledikçe, robot teknolojisini bugün bir süpürgede, yarın bir çim biçme makinesinde veya havuz temizlik süpürgesinde görebileceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim