Mağusa Rauf R.Denktaş Kongre ve Kültür Merkezi’nde dün öğleden sonra gerçekleştirilen olağan genel kurulda tek liste olarak seçime katılarak oy birliği ile belirlenen yeni yönetim şu üyelerden oluştu:
“ Sibel Bitirim, Mehmet Erülkü, Süleyman Gürcafer, Arif Bayraktar, İnanç Önal,Alpay O.Güvenlier,İlke Ünlücan – Yedek Üyeler – Taşkın Ataoğlu – Emine Sütçü”

Tüzük Gereği gizli oyla, İnanç Önal – İlke Ünlücan ve Hüseyin Mehmet Gül’ün oluşturduğu Divan’ın yönetiminde Atatürk ve Şehitler adına saygı duruşu ile başlayan genel kurulda, Başkan Süleyman Gürcafer’in faaliyetlerle ilgili bilgiler içeren konuşmasını mesajların okunması, faaliyet ve mali raporların okunarak oybirliği ile aklanması izledi. İlçelerde ofis açılması, birlik adına taşınmaz mal alınması ve üyelik aidatlarının yeniden düzenlenmesini içeren tüzük değişikliklerinin oybirliği ile onaylanması, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurullarının seçimi, dilek ve temenniler bölümü ile genel kurul tamamlandı.

Genel Kurula katılan bazı üyeler söz alarak birliğin daha aktif görev üstlenerek sektördeki kayıt dışılık ve haksız rekabetle ilgili belediyelere ve hükümete baskı yapmasını isterken başkan Süleyman Gürcafer de yaptığı konuşmada, yeni yönetim olarak çok daha dinamik bir sürece girerek sektörü çökertme noktasına getiren sorunların çözümü yönünde ilgili bakanlık, hükümet ve belediyelerle sürekli mücadele içinde olacaklarını söyledi. Gürcafer, ilgili bakanlığın politik bir yaklaşımla üyelere yaptığı genel kurula katılmama çağrısına itibar etmeyerek genel kurula bizzat katılan ve yetki veren 80 dolayında üyeye teşekkür etti. Gürcafer yeni yönetimin görev bölümü yapmasının ardından basın toplantısı ile sektör ve turizm bakanlığı ile ilgili görüşlerini geniş şekilde basına aktaracaklarını da belirterek sözlerini tamamladı. Lha
 
Editör: TE Bilisim