Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, KKTC’de yaşayan ve Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek seçmenlerin, ne zaman oy vereceklerini öğrenerek randevu günlerini kaçırmaması gerektiğini hatırlattı.

Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimi için randevu alma sürecinin bugün saat 17.00’de sona erdiği kaydedildi.

KKTC’de kurulacak sandıklarda oy kullanmak için www.ysk.gov.tr adresinden randevu almayan veya alamayan seçmenlere sistem tarafından otomatik randevu verileceği, bu nedenle vatandaşların, ne zaman oy kullanacağını internet üzerinden kontrol etmesinin önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“RANDEVUYU KAÇIRANLAR LEFKOŞA’DA OY KULLANMA HAKKINI KAYBEDECEK”

“Oy kullanmak için randevu gününü kaçıran seçmenler, Lefkoşa’da kurulacak sandıklarda oy kullanma hakkını kaybedecek.

Randevusunu kaçıran seçmenler ancak YSK’nın belirlediği Türkiye’deki 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilecek.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Seçmenlerin sandık başına T.C kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaportla gelmeleri gerekiyor.”

TC KİMLİK KARTI NUMARASI TAŞIYAN NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT ŞART

Seçmenlerin oy kullanmak için aldığı randevu gününü kaçırmamasının büyük önem taşıdığı yinelenen açıklamada, “Vatandaşların, oy kullanmaya giderken, yanlarında, TC kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını götürmeleri gerekiyor” denildi.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı seçmenlerin, oy kullanmak için 21 Temmuz’da başlayan, www.ysk.gov.tr adresinden randevu alma süreci bugün tamamlandı. Randevu başvurusu yapan seçmene nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı “seçsis sistemi” tarafından aynı anda bildirildi.

RANDEVU ALMAYANLARIN DURUMU

Randevu almayan seçmenlere de “seçsis sistemi” tarafından otomatik olarak randevu verilecek ve böylelikle oy verme günü ve saat aralığı otomatik olarak belirlenecek.

Oy verme gününü kendisi belirlememiş seçmenlerin yarından itibaren sistem tarafından belirlenen gün ve sandık numarasını YSK’nın internet adresinden kontrol etmesi gerekiyor.

LEFKOŞA’DA İLK TUR 31 TEMMUZ-3 AĞUSTOS

Açıklamaya göre, KKTC’de sadece, Lefkoşa Türk Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nde oy kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ilk turu Lefkoşa’da 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. 
Editör: TE Bilisim