Toparlanıyoruz Hareketi halkla buluştu.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği “köy sohbetlerine” bu hafta sonu da devam etti. Hareket bu hafta Beylerbeyi, Çatalköy ve Esentepe köyleri sakinleriyle buluşup, ülkenin içinde bulunduğu durumu ve sorunları taratışıp çözüm önerileri üzerine sohbet toplantıları gerçekleştirdi.

Toplantılarda köylülere seslenen Toparlanıyoruz Hareketi Lideri Kudret Özersay, bu düzenin Kıbrıslı Türklere yakışmadığını, gelinen noktada siyasi sitemin dibe vurduğunu, kamu otoritesinin yok denecek düzeye indiğini, değişimin artık şart olduğunu, bu değişimin mutlak surette gerçekleşeceğini ve bunu halkın kendisinin yapabileceğini söyledi.

Özersay, Toparlanıyoruz Hareketi’nin bu değişimin sağlanması ve ortak aklın oluşturulmasına yönelik farkındalık yaratmaya çalıştığını, bunu internet, yazılı ve görsel basını sürekli ve etkin kullanarak yapmaya çalıştığını ifade ederek Toparlanıyoruz Hareketinin temiz toplum, temiz siyaset ve Kıbrıs Türk Halkının kendi iradesine bağlı bir gelecek için yola çıktığını söyledi. Özersay: “Biz yaklaşık 8 ay önce yola çıktıktan sonra siyaset sahnesindeki söylemler değişti. Ancak bu sorunların düzeltilmesine yönelik herhangi bir iyileşme olmadı. Ülkemizde çok ciddi bir virüsle karşı karşıyayız. Bu virüs partizanlık virüsüdür. Bu virüs memleketi o kadar sarmıştır ki, sistemi kontrol etme görevi olan denetleme mekanizmaları da caydırıcı olacak bir şekilde çalışmamaktadır. Bugün LTB’de olanlar sadece buzdağının görünen tarafıdır” dedi.
> Özersay, ülkede ihtiyaç bulunanın işinin ehli insanların görevde olması olduğunu söyleyerek, mevcut kanunların dahi uygulanmamasından dolayı ülkede siyasi bir kaos yaşandığının altını çizdi. Gelinen noktanın mazeretlerin arkasına saklanma zamanı olmadığını, halka, halktan başkansının yardım edemeyeceğini söyledi. Marazi olmanın çözüm getirmeyeceğinin de altını çizen Özersay, ilk önce kendimizden başlayarak, ailemiz, geniş ailemiz, komşularımız, mahallemiz ve yakınlarımızın toparlanmasıyla, yani toplumsal farkındalıkla bu sistemin değişebileceğini bunun başka bir yolu bulunmadığını belirtti.

Toparlanıyoruz Hareketi Lideri Doç. Dr. Kudret Özersay, artık çıkar üzerine kurulan ortaklıkların sona erdirilmesinin vaktinin geldiğini, yanlış olduğunu bildiğimiz şeyleri ısrarla yapmaya devam eden, dernek, sendika ve siyasi partilerle kurulan ortaklığın sona ermesi gerektiğini ifade etti. Bugün hükümet edenlerin yasaları hiçe saydığını, kanunların emretmesine rağmen kendilerinin bunu uygulamadıklarını söyledi. Özersay, örnek olarak, bunca yıldır bazı çevrelerden ve devletten toplanamayan elektrik borçlarını çok kısa süre içerisindemevzuata rağmen El-Sen tarafından tahsil edildiğini, devletin yapamadığını bir sendikanın yaptığını, ilgili bakanın bu konuda bugüne kadar bu borçların neden toplanmadığını açıklamadığını, bir diğerinin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödeneklerinin yatırılmamasına 6 yıldır seyirci kaldığını, açıktan yasaların devlet tarafından ihlal edildiğini bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade etti.

Özersay, siyasetin bir amaç veya meslek değil hizmet için araç olması gerektiğini, Toparlanıyoruz Hareketininbir aşamada gerekirse siyaseti bir araç olarak dışlamadığını, ihtiyaç bulunan şeyin bu sitemi yaratan zihniyetin değişmesi olduğunu söyledi. Özersay, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü için büyük bedeller ödediğini ve bugün yaşananları hiç hak etmediğinin altını çizerek halktan örgütlü bir talep gelmesi durumunda gereken değişimin gerçekleştirilebilmesi için siyaset aracını kullanmaktan geri durmayacaklarını, neyin yanlış neyin doğru olunduğunun ortaya çıkmış olduğuna göre artık hareket zamanının geldiğini söyledi.

Sohbet toplantısına katılan vatandaşlar, özellikle son günlerde siyasi hesaplar ve partizanlık gözetilerek yapılan istihdamlara dikkat çekerek, tüm bunlardan bıktıklarını, ancak siyasilerin yıllardan beri vatandaşların çaresizliğini kullanarak onları kendilerine bağladıklarını, son kurultay sürecinde bunu yine gördüklerini dile getirdiler. Katılımcılar, halkın değişim istediğini, ancak bunu yapabilecek bir alternatif arayış içerisinde olduklarını, şu anda meclisten kimsenin bir şey beklemediğini, erken seçim olması durumda da yine bugüne benzer bir tablonun ortaya çıkacağını ve gelenlerin de yandaşlarını beslemeyi sürdürecekleri dile getirdiler.
>
Editör: TE Bilisim