KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzasıyla yapılan ortak yazılı  açıklamada,  Kuzey Kıbrıs’ta 580 işsiz  rehber psikolojik danışmanı,  185 özel eğitim öğretmeni ve onlarca işsiz öğretmen varken, Türkiye’den öğretmen talep etmenin  ülke insanına saygısızlık olduğu ifade edildi.

Ortak açıklamada, “Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yayınlanan ilan ile gündeme gelen bu konu, adamızın kuzeyinde eğitimin nasıl yöneltildiğinin de güzel bir örneğidir. “Tasarruf” adı altında eğitimin ihtiyacı olan öğretmenleri istihdam etmekten kaçınan Sn. Özdemir Berova’nın KKTC vatandaşı binlerce işsiz öğretmen varken Türkiye’den öğretmen getirmek istemesinin altında yatan temel düşünce, gerici eğitimi ülkemize taşımaktır” iddiaları yer aldı.

Temel amacın; Kıbrıs Türk toplumunu asimile etmek ve  Türkiye’ye entegrasyonunu sağlamak olduğu savunulan KTÖS ve KTOEÖS açıklamasında,  “Özellikle ülkemizde var olan yetişmiş öğretmenler işsizken Türkiye’den bu alanda yetişmiş öğretmen talep etmek, bu amaçları gizlemeye yönelik perdelemedir” denildi.

Ortak açıklamada, “kindar ve dindar nesiller yetiştirmeyi amaçlamış Türkiye eğitim sisteminin ülkeye  gelecek olan bu öğretmenlerin ancak gerici, dinci eğitimi getirecekleri;   Berova’nın talep ettiği öğretmenlerin 32 tanesinin din eğitimi ile ilgili olmasının  niyetin ne olduğunu ispat ettiği” ileri sürüldü.

Editör: TE Bilisim